1 av 2
Mando Diao och Carolina Norén träffas i Umeå för att medverka i Kvällsöppet. Foto: SVT
2 av 2
25/11

Mando Diao börjar komma upp i "Du är min man"-poäng!

6:02 min

Mando Diao spränger 700-poängsvallen den här veckan och får 721 poäng för sin "Strövtåg i hembygden", det är inte de högsta poängen någonsin, men vi börjar prata poängnivåer från "Du är min man"-dagarna.

Stiftelsen behåller andraplatsen med "Vart jag än går" och Miss Li fortsätter sin klättring upp mot toppen och avancerar den här veckan in i topp 3 med "Plastic Faces".

Bland veckans utmanare märks Sylvia Vrethammar, som tolkar Miss Li-låten "Oh Boy" och Melody Club med sin nya "Crossfire".

Den farligaste utmanaren är nog dock den här veckan Petra Marklund som fått mycket uppmärksamhet för sitt nya album "Inferno" och förstasingeln "Händerna mot himlen" som är skriven av Jocke Berg från gruppen Kent.

- Mitt skivbolag blev lite chockat faktiskt när jag sa att jag ville göra en skiva på svenska. Jocke kom jag i kontakt med genom gemensamma vänner. För mig handlar låten om att släppa taget och tillåta sig själv att få må riktigt dåligt ibland, berättar Petra.

Pernilla Andersson är ny på niondeplatsen med "Judy" medan för veckans utmanare Pugh Rogefeldt med "Överallt" och Miriam Bryant med "Finders Keepers" inte nåde fram till listplacering.

Den låt som fick lämna listan blev "I can see myself in you" med Danny och Tommy Körberg.

Notera förresten att vi på söndag den andra december startar först klockan 1203 pga sport.

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista