1 av 3
Systrarna Lindberg (Margareta, Kerstin och Vera) Foto: Charlotta Lambertz, Åkersberga Kanalen/Fix Media AB.
2 av 3
Systrarna Lindberg framför: "Solen lyser även på liten stuga" med ackompanjemang av barn och barnbarn. Foto: Charlotta Lambertz, Åkersberga Kanalen/Fix Media AB.
3 av 3
Sångframträdande för 3000 personer vid Pensionärernas Dag på Jamtli i Östersund 2 augusti 2011. Här tillsammans med Sten Nilsson i Sten & Stanley vilka naturligtvis var dagens stora dragplåster.
Svensktoppens 50-års jubileum

Systrarna Lindberg firade Svensktoppens 50-årsdag

Systrarna Lindberg (på bilden) låg i mitten av november 1962 på Svensktoppen med Kai Gullmars "Solen lyser även på liten stuga" efter att ha "gjort succé" på Folkparksforum och medverkat i Hylands Hörna. En singel spelades in natten efter Hörnan och hamnade alltså på Svensktoppslistan - som bäst 4.

I samband med Svensktoppsfirandet tycke de att de var lite kul att nämna att de skulle sjunga Solen lyser i samband med en släktträff för ca 40 personer i en festlokal i Åkersberga just den 27 oktober då Svensktoppen firade med konsert. Systrarna Lindberg ackompanjerades då av sina söner.

De sjöng också baksidan på singeln, Thore Skogmans "Pojken och sälgpipan" och lät sina barnbarn illustrera pojken som blev musikant.
 
När Svensktoppen fick ett brev där Systrarna Lindberg tyckte det bara var ett kul sammanträffande att berätta  om så tyckte vi att ni kanske ville dela det med Systrarna Lindberg och oss på Svensktoppen.
 
Med vänlig hälsning från Systrarna Lindberg (Margareta, Kerstin och Vera) via oss på Svensktoppen och Sveriges Radio.

Mer om Extramaterial

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".