Lisa Miskovsky och Robert Pettersson, sångare i Takida och nya bandet Stiftelsen. Foto: Scanpix
4/8

Två nykomlingar in på listan!

Hej alla! Den här veckan sänder vi från Bohusläns röda granithällar. Sitter i Vassviken med utsikt över ett hav som yr och glittrar av solsken. Svensk sommar när den i mina ögon är som vackrast.

Listan den här veckan har hela två nykomlingar. Det är Lisa Miskovsky och Stiftelsen som tagit sig in på 10:e respektive 4:e plats. Ut åkte Kalle Moraeus och Amanda Jensen

Utmanare den här veckan är Arvingarna. Jag minns väl mitt första möte med grabbarna då som för den stora massan var nästan heltokända. Året var 1993 och de hade vunnit Melodifestivalens snurriga final i Göteborg. Den som såg minns att man kuppade en telefonomröstning som inte ens programledarna var beredda på. Hursomhelst fick Arvingarna tävla i Millstreet på Irland med sin Eloise. Resten är dansbandshistoria, och nu 20 år senare är de hos oss på Svensktoppen med utmanaren ”Ta mig tillbaka nu”

Tommy Nilsson lanserades också för den bredare publiken i Melodifestivalen, men mycket har hänt sedan dess. Nu senast lurade han många genom att säga sig ha bytt namn. Han är en av artisterna som skall få igång damerna i ”Ladie’s night” på turné. Här på Svensktoppen är alla välkomna att höra honom med utmanaren ”Alla vill vara någonting för någon”

En dröm som blir sann borde man kunna säga om Miss Lis saga, även om hon låg sömnlös natten för sju år sedan då hon födde idén med piano och komponerande. Sagt och gjort – ett sprillans nytt piano inhandlades och så var allt igång. Målmedvetenhet? Nja – säkert också en god portion talang. Hoppas hennes historia inspirerar många! Kanske också utmanaren ”Transformer”

Vi på Svensktoppen önskar alla lycka till!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".