Omtest för Lasse Stefanz. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
25/8

Lång väg tillbaka för Lasse Stefanz

Det blir en omtest igen den här veckan för Lasse Stefanz som utmanare med deras ”Lång väg tillbaka”. Det blev inte heller någon nykomling på listan som inte bjuder på några större förändringar den här veckan. Miss Li avancerar in i Topp 5 med ”Transformer” och Petra Marklund behåller tredjeplatsen med ”Händerna mot Himlen”.

Topp 3 domineras nu av långkörare. På andraplatsen ligger Magnus Uggla kvar med ”Jag och min far” och Mando Diao fortsätter att dominera i topp med ”Strövtåg i hembygden”, 36 respektive 42 veckor har dessa artister legat på listan nu.

Veckans nya utmanare är Eric Gadd och Thomas Stenström med ”Friheten” och Ted Gärdestads dotter Sara Zacharias med ”Mot Solen”. En låt som för övrigt är skriven av Gärdestad och som Sara hittade när hon rensade på vinden i samband med en flytt.

Det blev inga gyllene tider för förra veckans utmanare Gyllene Tider. Deras senaste ”Singel” lyckades inte ta sig in bland de tio bästa, inte heller nya gruppen Slow Fox med ”Morning After”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista