Dansbands-kungarna Larz-Kristerz. Från vänster: Trond Korsmoe, Mikael Eriksson, Peter Larsson, Stefan Nykvist, Torbjörn Eriksson Foto: Maja Suslin / Scanpix
8/9

Larz-Kristerz nya på listan

Älvdalens stolthet, dansbandet Larz-Kristerz går den här veckan in som nykomlingar på niondeplatsen med ”Det måste gå att dansa till”.

I övrigt bjöd veckans lista inte på några större förändringar, hela Topp 5 håller sig sen förra veckan med Mando Diao i topp med Strövtåg i hembygden. Mando Diao som nu är uppe i 44 veckor på listan, varav 35 av dessa på förstaplatsen.

Det är bara tvåan Magnus Uggla som kunnat hota Mando Diao. Han knuffade ju ned dem från förstaplatsen i slutet av året, men efter nio veckor i topp har han fått finna sig i att vara den eviga tvåan med ”Jag och min far”.

Bland veckans nya utmanare märker vi sångaren och låtskrivaren Faråker som är aktuell med ”Ellinor” och så hiphop-duon Medina med ”Miss Decibel”.

För förra veckans utmanare Sara Zacharias blev det en ny omtest med ”Mot Solen”.

Däremot blev det ingen listplacering för David Urwitz med ”Innan allting är förlorat”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista