Musik av Ted Gärdestad kan du önska när du ringer in. Bohuslän Big Band spelar live! Foto: Emma Kvennberg/Sveriges Radio

Tredje omtesten för Sara Zacharias!

5:09 min

Det blir en tredje omtest som utmanare för Sara Zacharias den här veckan med låten "Mot Solen". Texten är nyskriven, men musiken är skriven av hennes pappa Ted Gärdestad.

- Jag hittade flera rullband med outgiven musik från min pappa när jag städade vinden. Det var tur att jag inte hade bråttom den dagen, då kunde jag ha slängt dem av misstag. Jag gillar att rensa ordentligt när jag städar, avslöjar Sara.

Däremot blev det en plats på listan för hip-hop duon Medina som också utmanade förra veckan. Det blev en tiondeplats för "Miss Decibel".

Det innebar att Agnes fick lämna listan efter fem veckor med "Got me Good" och för Faråker som utmanade med "Ellinor" blev det ingen listplacering.

Bland veckans nya utmanare märks dansbandet Drifters aktuella med "Livet kommer inte i repris" och så Panetoz som vi senast hörde ifrån på listan förra året med "Dansa Pausa". Deras senaste singel går i samma glada anda och bär namnet "Vissla med mig".

Hela Topp 5 är oförändrad den här veckan med "Strövtåg i hembygden" med Mando Diao i topp. Magnus Uggla och "Jag och min far" behåller andraplatsen och Petra Marklund ligger kvar på tredjeplatsen med "Händerna mot himlen".

Nästa vecka blir det dags att testa Svensktoppen Nästa vinnarna Eko som utmanare. Anna Lidman, sångerska i gruppen sammanfattar känslorna så här;

- Det är stark konkurrens på listan, men vi är taggade. Nästa vecka smäller det!

Veckans utmanare;

Sara Zacharias - Det blev en elfteplats även den här veckan som utmanare så Sara får sin tredje omtest med "Mot Solen". Sara som inte hade en tanke på en artistkarriär innan hon hittade outgiven musik av pappa Ted Gärdestad på vinden.

Drifters - Dansband från Skövde som grundades redan på 1960-talet. Aktuella med "Livet kommer inte i repris"

Panetoz - Gruppen stod för en av förra sommarens stora så kallade sommarplågor; "Dansa Pausa". Vi får se om "Vissla med mig" blir höstens melodi på Svensktoppen?!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista