Carolina Norén omgiven av vinnarna i Svensktoppen Nästa 2013 Eko med sångaren Anna Lidman. Foto: Martina Holmberg/Sveriges Radio
22/9

Blir det ett ”EKO” från Svensktoppen Nästa finalen?

2:24 min

I slutet av augusti vann gruppen ”EKO” Sveriges Radios musiktävling ”Svensktoppen Nästa” med låten ”Yellow”. I vinsten ingår bland annat en utmanarchans på Svensktoppen.

- En plats på listan skulle betyda jättemycket för oss, berättar EKOs sångerska Anna Lydman.

Övriga utmanare denna vecka är singer songwritern Frida Andersson med ”Vilse i Stockholm” och Zara Larsson som förra året hade stora framgångar med låten ”Uncover”. Nu är Zara aktuell med ”She´s not me”.

En annan Sara, med efternamnet Zacharias gick efter tre omtester som utmanare den här veckan in på Svensktoppens tiondeplats med ”Mot Solen”.

Mando Diao fortsätter att regera i topp med ”Strövtåg i hembygden” och Magnus Uggla och Petra Marklund behåller sina topp 3 placeringar.

För förra veckans utmanare Panetoz och Drifters blev det ingen listplacering den här gången. De är aktuella med ”Vissla med mig” respektive ”Livet kommer inte i repris”.

Nästa vecka sänder vi från bokmässan i Göteborg. Missa inte att rösta i tävlingen om bästa låttext någonsin på Svensktoppen. De tre finalisterna som är kvar i slutröstningen ser du härintill!

Carolina Norén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista