Carolina Norén och Kevin Walker. Foto: Carolina Norén och Kevin Walker
12/1

Kevin Walker nästa Julio Iglesias?

Idolvinnaren Kevin Walker utmanar med ”Belong” den här veckan. Kevin som fortfarande pusslar fotbollsträning med artistkarriär. Likt spanske smörsångaren Julio Iglesias som också en gång i tiden inledde sin karriär som fotbollsstjärna.

- Vill man, så går det att kombinera två karriärer. Jag ska verkligen försöka, för det är så kul. Julio Iglesias? Nja, min musiksmak kanske ligger närmare gitarrbaserad pop och rock som till exempel Coldplay, kommenterar Kevin.

Årets Svensktoppsartist 2010 och 2011 – Jessica Andersson är också med som utmanare med ”För vems skull älskar du” liksom Bo Kaspers Orkester med ”Ett tag till” där de gör en svensk tolkning av Agnes tidigare hit ”One last time”.

Veckans lista bjuder inte på några större överraskningar. Mando Diao fortsätter att dominera i toppen med “Strövtåg i hembygden”, Malena Ernman och Jerry Williams behåller andraplatsen med duetten ”Counting Miracles” och Magnus Uggla trivs fortfarande bra på tredjeplatsen med ”Jag och min far”.

Vi fick ingen nykomling på listan och det innebär att Uno Svenningsson (Jag är jag), Tityo (Sister Surround) liksom Wizex (Du förgyller mitt liv) blir utan listplacering.

/Carolina Norén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista