Alla rätt för Arvingarna?

I år blir det 25-års jubileum för dans- och popbandet Arvingarna. Det har också gått 22 år sen de debuterade på Svensktoppen. Nu är det åter aktuella som utmanare med nya singeln "Alla Rätt".

- Vi är nog rätt unika som band som hållit ihop så länge. Vår uppväxt har säkert hjälpt till, eftersom våra föräldrar också spelat i dansband som Streaplers och Flamingokvintetten. Från början ville vi bli ett hårdrocksband och vi testar fortfarande nya inriktningar. Till exempel har vi börjat ge konserter med sittande publik och i sommar ska vi ut på en Allsångs-turné, berättar Casper Janebrink från Arvingarna.

Bland veckans utmanare hittar vi också Ulf Lundell med "Jag vill ha fest" och Nina Persson som solodebuterar med singeln "Animal Heart".

Veckans lista bjuder på en hel del förändringar. Vi får två nykomlingar, Bo Kaspers Orkester som går in på niondeplatsen med "Ett tag till" och Kevin Walker som är ny på sjätteplatsen med Idollåten "Belong".

Det innebär att Amanda Jenssen och Melissa Horn får lämna listan med "Christmas Fool" respektive "Om du vill vara med mig".

För förra veckans utmanare Jessica Andersson blev det, lite överraskande med tanke på hennes tidigare svensktoppsframgångar, ingen listplacering med "För vems skull älskar du".

Topp 3 är oförändrad med Mando Diao i topp. Borlängekillarna får dock se upp för Malena Ernman och Jerry Williams som har börjat närma sig i poäng med "Counting Miracles". Nu skiljer det bara 34 poäng mellan ettan och tvåan. Magnus Uggla och "Jag och min far" har dock börjat halka efter i poäng och ligger nu på tredjeplatsen med drygt 100 poäng efter "Strövtåg i hembygden". 

/Carolina

VECKANS UTMANARE:

Nina Persson - Tillsammans med Cardigans sålde hon miljontals skivor världen över. Hon har också varit med i musikprojektet "A Camp" tillsammans med sin make Nathan Larson. Nu solodebuterar Nina och första singeln heter "Animal Heart".

Ulf Lundell - Lundell debuterade på Svensktoppen 1978 med "Snön faller och vi med den". Nu är han aktuell med "Jag vill ha fest".

Arvingarna - I år blir det 25-års jubileum för Arvingarna. De har genom åren haft över 20 låtar på Svensktoppen och senaste singeln "Alla Rätt" är veckans tredje utmanarlåt.