Daniel Adams Ray Foto: Capture One Session
26/1

Daniel sjunger hellre om mångfald än kärlek

11 min

Daniel Adams-Ray är aktuell med sitt andra soloalbum efter att också varit med i framgångsrika grupper som Snook. Ledordet för senaste skivan har varit ”mångfald”.

- Jag har själv en spretig bakgrund och befunnit mig i många olika sammanhang. Min pappa är svensk-skotte min mamma är indonesisk-kinesisk-holländsk och så har jag bott i många olika länder under min uppväxt. Det har varit en styrka i mitt skapande. På nya skivan sjunger jag om mänsklig kyla och brist på empati och nyckeln till de här problemen tror jag är just mångfald. Det behöver inte vara bara på ett sätt, det finns inget rätt eller fel.

Daniels faster heter f ö Kersti i förnamn, legendarisk radioprofil som bland annat lett Svensktoppen. Några radioplaner för Daniel?

- Nej, inte mer. Jag har prövat men tyckte inte att det blev så bra, svarar Daniel ärligt.

Bland veckans utmanare märks också Sara Zacharias med ”Du behöver inte ängslas” och Uno Svenningsson som får en försenad omtest som utmanare med ”Jag är Jag”.

Nina Persson blir veckans enda nykomling och går in på tiondeplatsen med solodebuten ”Animal Heart”. Det innebär dock att Agnes får lämna efter åtta veckor på listan med sin tolkning av ”En så´n karl”.

För förra veckans utmanare Ulf Lundell med ”Jag vill ha fest” och Arvingarna med ”Alla rätt” – blev det varken fest eller rätt – de fick inga listplaceringar.

Topp 3 är oförändrad med Mando Diao kvar i topp med ”Strövtåg i hembygden”, Malena Ernman och Jerry Williams behåller andraplatsen med ”Counting Miracles” och Magnus Uggla säkrar bronsplatsen med ”Jag och min far”.

PS. Glöm inte bort att Svensktoppen från söndag 2:a februari sänds klockan 21.03-22.00 i P4, detta på grund av några intensiva sportveckor och OS. Vi är tillbaka på vår vanliga sändningstid söndag 9:e mars!!

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista