1 av 2
Weeping Willows. Foto: Pia Lindhe Rudolf
2 av 2
Carolina Norén.
2/2

Det är punk att sjunga om känslor

Det är punkigt att sjunga om känslor!
4:05 min

När de startade bandet bestämde de sig för att satsa på en repertoar med sorgsen musik, en repertoar som till en början bestod av covers främst på olika Roy Orbison-låtar. Vemodet har de behållit, men musiken är sedan flera år nyskriven och snart är det dags för det sjunde albumet.

- Vi vill sjunga om känslor, det är vår nisch. Mänskliga behov och mjuka saker - det är punk för oss! konstaterar Magnus Carlson från Weeping Willows, som den här veckan utmanar med senaste singeln (We´re in) different places.

Bland veckans utmanare märks också Daniel Adams-Ray som får en omtest med "Precis som jag" som slutade på en elfteplats i omröstningen och därmed enligt Svensktoppens regelverk kring utmanare automatiskt får en omtest. Legendariska dansbandet Lasse Stefanz ger sig också in i leken som utmanare den här veckan med "Socker och Salt".

En nykomling får vi den här veckan, Sara Zacharias går in på åttondeplatsen med "Du behöver inte ängslas" som blir hennes andra låt på Svensktoppen. Detta innebär att Nina Persson får lämna listan efter bara en vecka med "Animal Heart".

Veckans avancemang står Bo Kaspers Orkester för som klättrar från nionde till sjätteplatsen med "Ett tag till", medan det blir dåliga nyheter för alla Agnetha Fältskog-fans, "I should´ve followed you home" faller till tiondeplatsen.

Ännu sämre gick det för Uno Svenningsson som inte går in på listan trots en omtest som utmanare med "Jag är Jag".

Topp 3 oförändrad även denna vecka, men det finns anledning för Mando Diao att börja se sig om ordentligt, för Malena Ernman och Jerry Williams håller på och närmar sig kraftigt underifrån med "Counting Miracles". Nu skiljer det bara 11 poäng mellan den och ettan "Strövtåg i hembygden".

Magnus Uggla har dock fortfarande som trea en god marginal till fyran Petra Marklund. "Jag och min far" får 331 jurypoäng att jämföra med "Händerna mot Himlens" 256.

/Carolina

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".