Erik Rapp foto:Tobias Grus Sveriges Radio
9/2

Målmedveten Erik Rapp utmanar

3:13 min

Erik Rapp är en av veckans utmanare med låten "Wild". Erik har tidigare vunnit Lilla Melodifestivalen och nu senast kom han trea i Idol. Är talangtävlingar ett bra sätt för unga artister att slå igenom?

Psst ... ni missar väl inte att Svensktoppens låtar har fått en egen lista på Spotify 

- Det finns ju delade meningar om det, men för mig var det bra. Jag lärde mig mycket och man får mycket publicitet, kommenterar 17-åriga Erik som också avslöjar att han tagit time-out från skolan för att helhjärtat satsa på musiken.

- Att kunna leva på musiken är absolut mitt mål.

Bland veckans utmanare hittar vi också Alvaro Estrella som får "chans till revansch" med låten Bedroom som inte gick vidare från den första deltävlingen av Melodifestivalen. Linnea Henriksson utmanar med titelspåret från sitt andra album "Du söker bråk, jag kräver dans".

Två nykomlingar får vi den här veckan. Weeping Willows är nya på åttondeplatsen med "We´re in different places" och Daniel Adams-Ray går in på tiondeplatsen med "Precis som jag". Debut för dem också på Svensktoppen!

Sara Zacharias får lämna listan efter bara en vecka med "Du behöver inte ängslas" liksom Kevin Walker med "Belong" som med bara tre veckor på listan får en ovanligt kort Idol-vistelse i Svensktoppsvärlden. För förra veckans utmanare Lasse Stefanz med "Socker och salt" bllir det däremot ingen listplacering.

Topp 3 oförändrad

Veckans största grattis går till ettorna Mando Diao med "Strövtåg i hembygden" och gratulationer även till tvåorna Malena Ernman och Jerry Williams med "Counting Miracles" liksom till Magnus Uggla som dock tappar i poäng den här veckan men som behåller tredjeplatsen med "Jag och in far".

Avslutningsvis grattis också Nicklas Claesson i Spånga som var först in med rätt svar i vår melodifestivaltävling. Rätt svar är ju Alvaro Estrella!

Carolina Norén programledare Svensktoppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista