Sångaren Eagle-Eye Cherry. Foto: TT
16/2

Eagle-Eye Cherry utmanar med hjälpande musik

57 min

I slutet av hösten fick fyra svenska artister åka med ett TV-team och besöka de fattigaste områdena på Filippinerna. De fick träffa hem- och föräldralösa barn och de fick också i uppgift att skriva musik. Eagle-Eye Cherry var en av dessa artister som nu är aktuell med singeln "Dream Away" tillsammans med Darin

- Den här resan gjorde starkt intryck på mig. Som artist är man priviligierad och kan dra sig undan till hotellrummet och skriva om sina upplevelser. Darin och jag har skrivit "Dream Away" tillsammans och alla intäkter går till SOS Barnbyar.

Eagle-Eye som om bara några veckor åker till Los Angeles för att börja jobba på sitt nya album som beräknas komma i höst.

Bland veckans utmanare märker vi också Göran Samuelsson med "Ögonblick" och Alvaro Estrella som får en omtest med "Bedroom" som därmed också får en ny chans att bli den första låten från årets Melodifestival att gå in på listan.

Vi får en nykomling den här veckan, Idoltrean Erik Rapp får en blygsam start på tiondeplatsen med "Wild" och det innebär att Daniel Adams-Ray får lämna efter bara en vecka med "Precis som jag".

Topp 3 oförändrad även den här veckan med Mando Diao i topp med "Strövtåg i hembygden", Malena Ernman och Jerry Willaims på andraplatsen med "Counting Miracles" och Magnus Uggla får nöja sig med bronset även den här veckan för "Jag och min far".

Grattis säger jag till svensktoppslyssnaren Mattias Stålhammar i Hörby som var först in med rätt svar i tävlingen om vem som dolde sig bakom melodifestivalrösten, rätt svar var ju artisten Manda!

Carolina Norén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista