Svensktoppen nästa 2014 Vinnaren Kalle Johansson och Carolina Norén, progamledare.  Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
Svensktoppen nästa 2014 Vinnaren Kalle Johansson och Carolina Norén, progamledare. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
16/11

Årets Svensktoppen Nästa-vinnare Kalle får en ny chans!

Omtest för Svensktoppen Nästa-Kalle!
2:44 min

Kalle Johansson vann Sveriges Radios musiktävling "Svensktoppen Nästa" i slutet av augusti med låten "Den där Dan". Vid den första utmanartesten i början av hösten blev det ingen listplacering men efter nya framgångar på P4´s spellistor blir det nu en omtest.

- Jättekul! kommenterar Kalle som också snart har nytt material på gång och i februari blir det melodifestival. 

Kalle fick också rösta i vår folkomröstning om hur länge en låt ska ligga på Svensktoppen och han satsar på linje två (ingen tidsbegränsning.)

Bland veckans utmanare märks också Orup med "Magiker" och Anna Stadling som sjunger om "Bättre Dagar".

Veckans toppstrid bjuder på en välbekant ommöblering; Mando Diao knuffar ned Magnus Uggla från förstaplatsen. "Strövtåg i hembygden" är nu etta igen och kanske var det två års-firandet förra veckan som gett lite draghjälp. Trea är Avicii med "Hey Brother".

Listan bjuder inte på någon nykomling vilket innebär att ingen av förra veckans utmanare går in. Det blir ingen dubbeltriumf på listan för Magnus Uggla som utmanade med "Min bättre hälft" inte heller för Love Antell med "Lyckoland" eller Little Jinder med "Vita Bergens Klockor".

/Carolina

PS. Glöm inte att rösta om hur länge en låt ska ligga på listan!!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".