Magnus Uggla och Björn Dixgård och Gustaf Norén i Mando Diao. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
Magnus Uggla och Björn Dixgård och Gustaf Norén i Mando Diao. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
Veckans lista

Uggla flyger upp i topp igen!

Magnus Uggla röstar
0:49 min

Sällan har vi sett en sådan batalj i toppen, i snart två år har Magnus Uggla och Mando Diao stridit sida vid sida i toppen - och den här veckan är det Uggla som går vinnande ur striden och klättrar åter upp i topp med "Jag och min far".

Vi får ingen nykomling men listan bjuder på fler förändringar, t ex klättrar Laleh starkt. Avancerar från nionde- till femteplatsen med "En stund på jorden". Laleh som ju även ligger på sjätteplatsen med "Tusen Bitar". Veckans största fall drabbar Amanda Jenssen som nu är åtta, jämfört med förra veckans femteplats för Calleth you, Cometh I".

Robyn och Röyksopp fortsätter att balansera nära Svensktoppens ättestupa, dvs på tiondeplatsen med "Do it again".

Det blev ingen listplacering för förra veckans utmanare Kalle Johansson med "Den där Dan", inte heller för Anna Stadling med "Bättre Dagar" eller Orups version av "Magiker" (i original "Illusionist" med Amanda Jenssen.)

Vi får se hur det går för veckans utmanare 16-åriga Anton och Jonas i debuterande gruppen "JA" som är aktuella med nysläppta "Caroline". First Aid Kit utmanar sig själva med titellåten från senaste albumet "Stay Gold" och så blir det dansbandstongångar signerade "Scotts" nu aktuella med "Novemberregn".

Legendariska dansbandet Flamingokvintetten gästade också programmet och berättade hur det var på 70-talet när det fanns en regel om en tidsbegränsning för 10 veckor på listan. Hasse Carlsson och Dennis Jarnebring avslöjade också att de inte alls ska sluta som band trots den planerade avskedsturnén.

Relaterat

Mer om Magnus Uggla

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".