Laleh. Foto: Gustaf Thörn
1 av 2
Laleh. Foto: Gustaf Thörn
Unicef uppmärksammar att FN:s barnkonvention fyller 25 år.
2 av 2
Unicef uppmärksammar att FN:s barnkonvention fyller 25 år.
Listan

Trippelchans för Laleh

Den här veckan kan Laleh slå ett udda rekord - hon har chans att få med tre låtar på listan! Vi hittar henne redan på fjärde- och åttondeplatsen med Tusen Bitar" respektive "En stund på jorden" och nu är det dags för hennes tolkning av ABBA-klassikern "Chiquitita". En nytolkning där intäkterna går till Unicefs projekt för att lyfta fram flickors rättigheter i världen. 

Orup utmanar också den här veckan, nu aktuell med Carolas legendariska melodifestivalvinnarlåt "Främling". 

Julmusik hittar vi i veckans utmanarhög i form av Lisa Miskovsky och Kalle Moraeus som har slagit ihop sina musikaliska påsar i " "Klockor ring för mig".

För förra veckans utmanare gick det inte så bra. Ingen listplacering för Sonja Aldéns "Snön, inte heller för Albin och Kristin Amparo med "Vilken jävla smäll"! och även Freda´ blev utan listplacering med "Före Tystnaden". 

I toppstriden då? Magnus Uggla eller Mando Diao? Magnus! som går vinnande ur striden den här veckan som etta med "Jag och min far". Mando Diao tar silver med "Strövtåg i hembygden" och First Aid Kit klättrar tillbaka in i Topp 3 med "My silver lining".

----------- 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".