Orup på P3 guld
Foto: Johan Ljungström/Sveriges Radio
14 december

Orup knuffar bort Laleh!

Orup går den här veckan rakt in på femteplatsen med sin tolkning av Carolas melodifestivalvinnare "Främling". Låten har faktiskt aldrig tidigare legat på listan i och med att Svensktoppen var nedlagd 1983 - så revansch för Främling!

Detta innebär dock att Laleh får lämna listan med "En stund på jorden" och inte gick det bättre för hennes utmanarlåt "Chiquitita" som hamnade utanför listan och dessutom faller "Tusen bitar" ner till tiondeplatsen.

Mando Diao knuffar ned Magnus Uggla till andraplatsen, men Magnus kan nästa vecka se fram emot ett två års-jubileum för "Jag och min far".

Trots att det hunnit bli tredje advent så har vi ännu inte fått in någon jullåt, det blir ingen listplacering för Kalle Moraeus och Lisa Miskovskys "Klockor ring för mig" som utmanade förra veckan.

Vi får se om det går bättre för Tommy Körberg som är aktuell som utmanare med "Julens ljus" i stark konkurrens med utmanare som Amanda Jenssen med "When we dig for gold in the USA" och Idolvinnaren Lisa Ajax med "Unbelievable".

/Carolina

PS. Glöm inte bort att släcka ljusen nu i juletid och glöm inte heller att rösta om hur länge en låt får ligga på listan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".