Tove Lo. Foto: Fanni Olin Dahl/TT
Tove Lo. Foto: Fanni Olin Dahl/TT

Uggla åter i topp – Tove Lo ny på listan + hör musikexperterna om idén med den nya ettårsreglen

Inför vår historiska omröstning: Andreas Johnson hoppas på linje ett
0:33 min

Ska Tove Lo ha lika stor framgångar på listan som hon haft hittills i USA? Nu är hon här och har knipit en plats. Uggla har hållit sig kvar i två år och återvänder nu till toppen.

Magnus Uggla är tillbaka på förstaplatsen med ”Jag och min far” och blir därmed också det nya årets första etta!

Vi får en nykomling den här veckan, Tove Lo med ”Habits” som är ny på tiondeplatsen. Tove som bland annat under 2014 fått stora framgångar på amerikanska Billboardlistan.

Amanda Jenssen behåller andraplatsen. Och Mando Diao får finna sig i att landa på tredjeplatsen efter veckans fall med ”Strövtåg i hembygden”.

För förra veckans utmanare Sarah Dawn Finer med ”Kanske nästa år” och Carola med ”Sjung Hallelujah (och prisa Gud)” blir det ingen listplacering och Molly Sandén lämnar listan efter 12 veckor med "Freak".

Veckans nya utmanare är bland andra Mohombi med ”Universe” och Elisa´s med ”Tänk om vi aldrig”. Dessutom får Tomas Andersson Wij en omtest för ”Santa Monica”.

Gott Nytt Svensktoppsår och glöm inte bort att rösta om hur länge en låt ska få ligga på listan – nästa vecka presenterar vi resultatet!

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".