Precis exakt här stod tidigare ett skrivbord vid vilket Björn Dixgård skrev musiken till "Strövtåg i hembygden".  Foto: Micke Grönberg/ Sveriges Radio
Precis exakt här stod tidigare ett skrivbord vid vilket Björn Dixgård skrev musiken till "Strövtåg i hembygden". Foto: Micke Grönberg/ Sveriges Radio
25/1

Mando Diao ny synonym för listetta

3:32 min

Mando Diao klättrar tillbaka till förstaplatsen på sin 116:e svensktoppsvecka. Kanske dags för Svenska Akademin att införa gruppnamnet som synonym till begreppet listetta?  

På tal om Svenska Akademin så är dess tidigare ständige sekreterare Horace Engdahl aktuell som textförfattare till ”Nyårsballongen” som den här veckan får en omtest som utmanare. Benny Andersson har skrivit musiken och Helen Sjöholm sjunger. 

Bland övriga utmanare den här veckan märks Miriam Bryant med ”Dragon” och Stiftelsen med ”Giftet”. 

För förra veckans utmanare blev det ett positivt resultat för Avicii som går in på listans niondeplats med ”The Nights” med amerikanske Nicholas Furlong på sång. Däremot blir det ingen listplacering för Tiiyo med ”Solna” inte heller för veteranen med Sven-Bertil Taube med ”Ett sista glas”. 

Magnus Uggla faller till andraplatsen med ”Jag och min far” och Laleh klättrar till tredjeplatsen med ”Tusen Bitar”.

/Carolina Norén

Mer om Svensktoppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".