Amanda Jenssen knappar in på Mando Diao och Magnus Uggla i toppstriden på listan. Foto: Sveriges Radio
Amanda Jenssen knappar in på Mando Diao och Magnus Uggla i toppstriden.
1/2

Mando Diao kvar i topp - men Amanda Knappar in

Mando Diao behåller förstaplatsen den här veckan och ligger därmed etta för 78:e gången och med 117 veckor i ryggen - ett grattis är på sin plats!

Borlänges stoltheter får däremot se upp för Amanda Jenssen som nu avancerar igen och klättrar från fjärde till andraplatsen med "When we dig for gold in the USA", som ju också toppat listan under en vecka.

Magnus Uggla faller till tredjeplatsen med "Jag och min far", blott två poäng efter Amanda.

Vi får ingen nykomling då ingen av förra veckans utmanare går in på listan. Det blev alltså ingen framgång för "Nyårsballongen" med Helen Sjöholm trots en omtest. Inte heller "Dragon" med Miriam Bryant eller "Giftet" med Stiftelsen får tillräckliga poäng för en listplacering.

Veckans nya utmanare är Axwell Ingrosso med "Something New", Rigmor Gustafsson med "Call me Lonely" samt David Shutrick med "Mer av dig".


Nästa vecka drar förresten Melodifestivalen igång och det lär säkert snart märkas bland utmanarna. Vill du ha senaste melodifestivalnytt rekommenderar jag "Mellopodden" med mig och Kris Boswell som du kan höra varje lördag inför tävlingen och så träffar du vinnarna i direktsända P4 Musik på lördagkvällar (22.05) i P4.

Hoppas vi hörs på så många sätt som möjligt!

/Carolina Norén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".