Lisa Ajax, Thorsten Flinck och Carolina Norén och Meja. Foto. Nichol von Schoenberg, Ronnie Ritterland och Brady Jovier / Sveriges Radio
Lisa Ajax, Thorsten Flinck och Carolina Norén och Meja. Foto. Nichol von Schoenberg, Ronnie Ritterland och Brady Jovier / Sveriges Radio
8/2

Flinck och Meja utmanar!

Meja berättar om utmanarlåten "Yellow Ribbon"
1:48 min

2012 låg han fem veckor på listan med melodifestivalhiten "Jag reser mig igen" - nu är Thorsten Flinck aktuell med nya "Skuggor från Karelen".

Han får sällskap av Meja och Lisa Ajax som utmanare. Meja är aktuell med "Yellow Ribbon" som hon skrev efter att ha berörts av den amerikanske fången Albert Woodfox öde. Lisa känner vi igen som den senaste vinnaren av Idol och det är just vinnarlåten "Unbelievable" som hon utmanar med. 

Toppstriden vann Mando Diao, men får se upp för Magnus Uggla som bara låg fyra poäng efter den här veckan. Att "Strövtåg i hembygden" toppar passar extra bra denna söndag då det är dödsdagen för Gustaf Fröding som dog just den 8:e februari 1911.

Inga större förändringar annars, Orup ligger kvar farligt nära utgången på tiondeplatsen, för övrigt tia för femte veckan i rad med "Främling".  

Vi får inte heller någon nykomling då varken "Something New" med Axwell & Ingrosso eller "Call me lonely" med Rigmor Gustafsson går in på listan. Det blev ingen listplacering för David Shutrick med "Mer av dig" heller.


Svensktoppen 8/2 2015

1 (1) Strövtåg i Hembygden – Mando Diao (118)
2 (3) Jag Och Min Far - Magnus Uggla (112)
3 (6) Tusen Bitar – Laleh (20)

4 (2) When We Dig For Gold In The USA – Amanda Jenssen (8)
5 (4) My Silver Lining – First Aid Kit (37)
6 (7) Habits (Stay High) – Tove Lo (6)
7 (9) Himlen Är Oskyldigt Blå – Sara Zacharias (33)
8 (5) Hey Brother – Avicii (40)
9 (8) The Nights – Avicii (3)
10 (10) Främling – Orup (9)


Vill du ha Melodifestival, missa inte Mellopodden som har försnacket inför varje deltävling eller så väljer du eftersnack i P4 Musik på lördagar 22.05.

/Carolina Norén

Relaterat

Mer om Svensktoppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".