Linus Svenning och Carolina Norén. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Linus Svenning och Carolina Norén. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Linus Svennings utmanarchans

Linus Svenning får en tredje chans före sin andra chans
0:47 min

Det blev ingen revansch för Molly Pettersson Hammars melodifestivallåt I´ll be fine och Mando Diaos nya låt "Love last forever" placerade sig precis utanför listan.

Istället blir det framgångar för utmanarna Amanda Bergman och Oskar Linnros som följer i Jerry Williams fotspår och går in på Svensktoppen med låten "Vintersaga". Jerrys version låg 12 veckor på listan 1990 - vi får se hur många det blir nu för 80-tals klassikern skriven av Ted Ström.

Den enes bröd den andres död heter det och i Svensktoppstermer innebär det den här veckan att Orup tvingas lämna listan med Främling, detta efter 10 veckor. En cover knuffar ut en annan med andra ord.

Mer melodifestival får vi bland veckans utmanare där vi bland andra hittar Linus Svenning med "Forever starts today". Linus som i år hoppas göra om sin resa genom Andra Chansen till finalen. I utmanarhörnan får han den här veckan sällskap av gruppen Freda´ som får en omtest med "Före tystnaden" och Edda Magnason som utmanar med nya "Game of Gain".

Veckans dubbelt upp står Avicii för som ligger kvar med både "Hey Brother" och "The Nights" - den senare faller dock till tiondeplatsen. Och toppstriden - hur slutade den då? Jo, Mando Diao tillbaka på förstaplatsen med "Strövtåg i hembygden", Amanda Jenssen är nu tvåa och Magnus Uggla faller till tredjeplatsen.

/Carolina Norén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".