OBS Programmet sänds 21.00

Saade och Zelmerlöw gör upp redan nu!

5:39 min

Med en knapp vecka kvar till finalen av årets Melodifestival låter vi två av förhandsfavoriterna redan nu göra upp; Eric Saade och Måns Zelmerlöw som båda är med och utmanar. Eric med ”Sting ” och Måns med ”Heroes”. 

Ur ett Svensktoppsperspektiv har det hittills gått bäst för Måns Zelmerlöw som bland annat har två svensktoppsettor i ryggen. Frågan är dock om deras popularitet råder på veckans tredje utmanare; Helen Sjöholm som är tillbaka med ”Stjärnorna som tindra över Skarpnäck” en låt från succémusikalen ”Livet är en schlager”. En tuff utmanartrio som kämpar om juryns gunst den här veckan!

Och nog skulle det vara kul med lite rotation på listan – den här veckan bjuder nämligen inte på några större förändringar. Topp tre är också sig likt med Mando Diao i topp (”Strövtåg i hembygden”), följd av Magnus Uggla (”Jag och min far” ) samt Laleh och ”Tusen Bitar”.

Vi får ingen nykomling, vilket alltså innebär att det inte blev någon listplacering för någon av förra veckans utmanare. Ingen Svensktoppsframgång för ”I see you” med Kristin Amparo inte heller för Andreas Weise med ”Bring out the fire” eller Thåström med ”Kom med mig”.

På lördag missar du väl inte att följa Melodifestivalen direkt här i P4 med start klockan 20.00! Vill du höra införsnacket laddar du ner "Mellopodden" som vi släpper klockan 8 på lördagmorgon.

Vi hörs!

/Carolina Norén


Svensktoppen 8/3 2015

1 (1) Strövtåg i Hembygden – Mando Diao (122)
2 (2) Jag Och Min Far - Magnus Uggla (116)
3 (3) Tusen Bitar – Laleh (24)

4 (4) When We Dig For Gold In The USA – Amanda Jenssen (12)
5 (7) Himlen Är Oskyldigt Blå – Sara Zacharias (37)
6 (5) My Silver Lining – First Aid Kit (41)
7 (6) Habits (Stay High) – Tove Lo (10)
8 (8) Vintersaga – Amanda Bergman (3)
9 (9) The Nights – Avicii (7)
10 (10) Hey Brother – Avicii (44)

Veckans Utmanare:
Heroes – Måns Zelmerlöw
Stjärnorna Som Tindra Över Skarpnäck – Helen Sjöholm
Sting – Eric Saade