20/9

Kan svensktoppsveteranerna Jerry och Lena skaka om listan?

Två starka svensktoppsveteraner finns med bland veckans utmanare. Lena Philipsson som debuterade på listan 1986 med ”Kärleken är evig” och sen dess haft med 20-talet låtar. Jerry Williams gjorde sin Svensktoppsdebut några år senare (1990) med låten ”Vintersaga”.

Nu är båda aktuella med nyskrivet material. Lena med ”Jag är ingen älskling” och Jerry ”I got a fire” – båda dessutom snart aktuella med nya album.

Norlie & KKV är också aktuella som utmanare med ”Du får göra vad du vill med mig” som är uppföljaren till sommarens succélåt ”Ingen annan rör mig som du”.

Magnus Uggla avslutar veckan i topp genom att behålla sin förstaplacering med ”Jag och min far” och Darin är tillbaka i toppstriden, nu tvåa med ”Ta mig tillbaka”.

Hasse Andersson fortsätter att leva farligt på tiondeplatsen med ”Guld och gröna skogar” som dessutom tappar i poäng och det går även nedåt för melodifestivalkollegan Måns Zelmerlöw som faller till sjätteplatsen med ”Heroes”.

För förra veckans utmanare Molly Sandén (”Like no one´s watching”), Eva Dahlgren (”Filmen om oss”) samt Joel Alme (”Innan staden vaknar”) blir det ingen listplacering.

Den här gången lägger jag till, det kan bli omtest framöver!

/Carolina Norén