Michael Fannon, Svensktoppen nästa-vinnaren på Öppet hus
Michael Fannon (Foto: Erik Thyselius/Sveriges Radio)
18/10

Var hamnade Michael Fannon på Svensktoppen?

Mando Diao lyckades inte behålla sin första plats på Svensktoppen och Magnus Uggla knep inte heller den placeringen utan det gjorde en helt annan kille. Hör också hur det gick för Michael Fannon som vann Svensktoppen Nästa och vilken lista från 70talet som Micke Cederberg väckte liv i.


Darin lade sig allra överst på listan igen med "Ta Mig Tillbaka" när Magnus Uggla fick behålla sin andra plats och Mando Diao fick lämna tronen och nöja sig med en tredje plats.

Det främsta förändringen på listan är annars att Måns Zelmerlöw nu når sin bästa placering på sjunde plats med senaste "Should've Gone Home".

Michael Fannon som vann Svensktoppen Nästa tog sig inte in på listan i sitt första försök, men han var glad ändå och har varit i studion hela veckan för att spela in en jullåt. Han får ett nytt försök att ta sig in med "Kommer Tid, Kommer Råd" i slutet av november. First Aid Kit tog sig inte heller in med sin senaste singel och heller inte debutanten Amanda Aasa.

Veckans utmanare som vill slå sig in är John Lundvik som blommar upp när det är helg i "Friday, Saturday, Sunday". Louise Hoffsten är också utmanare med "No Dignity" som belyser den misär som medföljer tiggeriet. Den sista utmanaren är med ett kollektiv som kallar sig för Badpojken. Låten hyllar en av våra fotbollsspelare och heter Johnny G (The Guidetti Song).

/Micke Cederberg, vik. programledare/producent

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén finns på Facebook.
Här hittar du sidan

Micke Cederberg, vik. programledare/producent

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista