Darin, Sven-Bertil Taube och Lena Philipsson testas som utmanare på Svensktoppen. Foto: Ronnie Ritterland och Benjamin Thorén / Sveriges Radio
Darin, Sven-Bertil Taube och Lena Philipsson testas som utmanare på Svensktoppen. Foto: Ronnie Ritterland och Benjamin Thorén / Sveriges Radio
1/11

Miriam Bryant går direkt in på tredjeplatsen

5:19 min

Det blir en stark start för Miriam Bryant som går rakt in på tredjeplatsen med låten ”One last time”, hennes version av Niklas Strömstedts ”Sista Morgonen” från TV-programmet ”Så mycket bättre”.

Vi får se om det kommer att gå ”så mycket bättre” för Miriam Bryant än för Niklas Strömstedt. För Strömstedt blev det en andraplacering som bästa resultat och sammanlagt 11 veckor på listan 1989.

Noterbart denna vecka är också att Darin får chansen att utmana sig själv. Han både toppar listan med ”Ta mig tillbaka” och utmanar med ”Juliet”. 

Övriga utmanare är Sven-Bertil Taube som också tolkar Strömstedt i ”Förlorad igen” och så får Lena Philipsson en omtest med ”Jag är ingen älskling”, en låt som nu hör till de mest spelade i P4. 

För förra veckans utmanare ”God Morgon” (Hasse Andersson) och ”Alla Kan göra Nåt” (Patrik Isaksson, Uno Svenningsson, Mauro Scocco med flera) blir det ingen listplacering. CajsaStina Åkerström får lämna listan efter bara tre veckor med ”Är det så här det känns att komma hem”.

Avicii dominerar bottenstriden med placering både på nionde- och tiondeplatsen. Magnus Uggla avancerar till andraplatsen med långköraren "Jag och min far" och vår andra långkörare "Strövtåg i hembygden" med Mando Diao får nöja sig med en fjärdeplats.

/Carolina Norén


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av Carolina Norén på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand här på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén på Facebook. 

 

Kontakt:

Carolina Norén, Svensktoppens programledare/producent

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista