22/11

Mando Diao får tårta ...

5:00 min

Mando Diaos "Strövtåg till hembygden har fyllt tre år på listan. Carolina Norén bjöd in Björn Dixgård och firade treårsjubileet på klassiskt vis med svensktoppstårta!

Björn tackar alla som röstat!

Miriam Bryant behåller förstaplatsen med ”One last time” och hela topp 3 är oförändrad med Mando Diao på andraplatsen och Darin som tar brons denna vecka igen med ”Ta mig tillbaka”.

 ”Strövtåg i hembygden” har också hunnit fylla tre år på listan och då blir det dags för en kär Svensktoppstradition – att få plocka fram tårtan! Björn Dixgård kommenterar bland annat framgångarna på Svensktoppen så här;

- Jag får lyfta på hatten för alla som röstat på oss genom åren. Jag känner djup tacksamhet – vilken grej, säger Björn Dixgård till Carolina Norén.

Veckans utmanare

Bland veckans utmanare märks rekordhållaren Lars Winnerbäck aktuell med nya singeln ”Köpt en bil”. Lars ligger ju på rekordlistans andraplats tillsammans med Miss Li eftersom ”Om du lämnade mig nu” är den låt som legat näst längst på listan med sina hela 239 veckor det vill säga över fyra och ett halvt år!

Lisa Nilsson är ny på listan med ”När kärleken tar slut” och det innebär att Sven-Bertil Taube får lämna listan efter bara två veckor med ”Förlorad igen”. För förra veckans utmanare Aleks med ”För alltid” och Michael Fannon med ”Kommer tid, kommer råd” blir det ingen listplacering.

Den här veckan utmanar också Jenny Berggren med ”Lever så här” och Jennifer Brown som får en omtest med ”Kom hem till mig”.

/Carolina Norén


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av Carolina Norén på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén på Facebook.

Kontakt:

Carolina Norén, Svensktoppens programledare/producent