Martin Almgren
Martin Almgren testar lyckan på Svensktoppen. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
7/2

Idolvinnaren går in starkt på sjätteplatsen!

2:05 min

Det har varit mycket Miriam Bryant på Svensktoppen, nu blir det ännu mer när hon även är aktuell som utmanare den här veckan med låten ”Allt jag behöver”. 

Senast Miriam Bryant utmanade sig själv bytte hon bara låt på förstaplatsen. Vi får se vad som händer nu och om det blir en trippel eller om juryns röster splittras så Miriam tappar sitt dubbelgrepp om toppstriden.

Idolvinnaren Martin Almgren går in starkt på sjätteplatsen med ”Can´t hold me down”, något som dock innebär att Lisa Nilsson får lämna,listan med en av sina låtar, ”När kärleken tar slut”.

Ghost och Avicii avancerar starkast på veckans lista, till sjunde respektive tredjeplatsen.

Övriga utmanare den här veckan är Smith & Tell som får en omtest med ”Statue” och Petra Marklund och Linnea Henriksson med ”Kidz”.

För förra veckans utmanare Jennifer Brown och Daniel Norgren med ”Faller” respektive ”Your love” blir det ingen listplacering.


Mer om veckans utmanare

Miriam Bryant – Miriam har den här veckan chansen att få en trippel på listan. Detta eftersom hon nu även är aktuell som utmanare med ”Allt jag behöver” som också är från TV-programmet ”Så mycket bättre” och i original med Lisa Nilsson.

Smith & Tell – Duon Smith & Tell började sin musikaliska karriär inom dansmusiken, men har sedan singel ”Hippie Van” återgått till ett mer gitarrbaserat sound. Nu är de aktuella med ”Statue” som får en omtest då den fått högre rotation i P4.

Petra Marklund -  I höstas släppte Petra sitt sjätte studioalbum ”Ensam inte stark” på vilket hon har samarbetat med olika låtskrivare och artister. Singeln ”Kidz” har t ex Linnea Henriksson varit med och skrivit.


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av Carolina Norén på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén på Facebook

Kontakt:

Carolina Norén, Svensktoppens programledare/producent

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista