Frans
Ligger Frans kvar som ohotad etta på Svensktoppen? Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Veckans lista 20/3

Ligger Frans kvar som ohotad Svensktoppskung?

En händelserik Svensktoppslista skakar om några av artisterna rejält den här veckan, och spänningen är olidlig. Är Frans kvar som ohotad etta?

Frans behåller sin popularitet genom att ligga överlägset kvar i topp på Svensktoppen med sin Mellovinnare ”If I Were Sorry”.
Miriam Bryant har kvar ”Ett Sista Glas” på andra platsen under tiden som luften gått ur hennes andra två låtar som ramlar ner till åttonde respektive nionde plats.

Anmärkningsvärt är att Sabina Ddumba når sin bästa placering sen hon kom in på listan med ”Not Too Young” som nu ligger parkerad på fjärde plats.

Hög konkurrens på grund av starka utmanare gjorde att det slog mot Lena Philipsson som trillade ur listan efter tre veckor med ”Gråt Inga Tårar” till 11-e plats, och Oscar Zia kom inte in trots höga poäng när han blev tolva och detsamma gäller David Lindgren som hamnade på plats 13.

Veckans utmanare är även den här veckan från Melodifestivalen. Först ut är Boris René följt av Panetoz och därefter Wiktoria som alla utmanar med sina festivallåtar.

/Micke Cederberg, vik. programledare/producent

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén finns på Facebook.
Här hittar du sidan
  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista