Carolina Norén intervjuar Wiktoria som den här veckan går in på Svensktoppen med sin melodifestivallåt ”Save Me” håller handen för munnen och ser glad men lite chokad ut.
1 av 2
Carolina Norén intervjuar Wiktoria som den här veckan går in på Svensktoppen med sin melodifestivallåt ”Save Me”. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Frans behåller förstaplatsen för tredje veckan i rad med ”If I were sorry”.
2 av 2
Frans behåller förstaplatsen för tredje veckan i rad med ”If I were sorry”. Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Veckans lista

Wiktoria in, Ace ut och Frans kvar i topp

Carolina Norén sammanfattar veckans lista
6:33 min

Årets melodifestivallåtar har ännu inte dominerat Svensktoppen lika starkt som tidigare år. Frans behåller dock förstaplatsen för tredje veckan i rad med ”If I were sorry”, men när Wiktoria går in med ”Save Me” faller Ace Wilder ur med ”Don't worry”.


Veckans stora överraskning står istället Darin för när hans ”Ta mig tillbaka” klättrar tillbaka in i topp 4 från förra veckans sistaplacering. Om låten håller sig kvar på listan i två veckor till har Darin chans att bli den första ettåringen i det nya Svensktoppsystemet. 

Han får då lämna listan men "Ta mig tillbaka" går in i en speciell och ny ”Hall of Fame” för låtar som fyller ett år på listan.

För förra veckans utmanare Panetoz och Boris René blir det ingen listplacering för ”Håll om mig hårt” respektive ”Put your love on me”.

Bland veckans utmanare märker vi två melodifestivallåtar, ”Weight of the world” med SMILO och ”My heart wants me dead” med Lisa Ajax.

Dessutom är Niklas Strömstedt aktuell som utmanare med senaste singeln ”Varför är du i Göteborg?".

/Carolina Norén


Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen med Carolina Norén finns på Facebook.

Här hittar du sidan!

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".