Maria Andersson Lundell som är utmanaraktuell med ”Domino” här fotograferad på Musikplats Stockholm när hon framför en låt.
Maria Andersson Lundell är utmanaraktuell med ”Domino”. Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio

Maria Andersson Lundell är utmanaraktuell med ”Domino”

1:18 min

Maria Andersson Lundell var tidigare frontfigur i framgångsrika rockgruppen Sahara Hotnights. Gruppen har tagit en paus på obestämd tid och Maria har släppt sitt första soloalbum från vilket vi testar ”Domino”.

Veckans lista i övrigt

Veckans röstning blev dramatiskt jämn och det var först mot slutet som det stod klart att Laleh behåller förstaplatsen med ”Bara få va mig själv”. Blott en poäng skiljde den här veckan till tvåan Miriam Bryant och ”Ett sista glas”.

Jill Johnson är ny på listan med ”Gotta love me more” och knuffar ut förra veckans nykomling Miss Li, som får lämna efter bara en vecka på listan med ”Bonfire”.

Måns Zelmerlöw fortsätter att klättra med ”Fire in the rain” som nu är trea medan Weeping Willows faller till sistaplatsen med ”My love is not blind”.

Motgångar även för Håkan Hellström och Mariette som utmanade förra veckan med ”I sprickorna kommer ljuset in” respektive ”Can´t kill my vibe”. Ingendera låt fick tillräckliga poäng för en listplacering.

Bland veckans nya utmanare hittar vi debutanten André Andersson som fått med Janne Schaffer på sin första singel ”Stanna kvar”. Maria Andersson Lundell är utmanaraktuell med ”Domino” och så har det blivit dags för årets Svensktoppen Nästa-vinnare att få sin utmanarchans. Årets vinnare är ju som bekant 25-åriga Noomi Thorstensson som vann med låten ”Intoxicated”.

/Carolina Norén


Mer om veckans utmanare

André Andersson – André har sin bakgrund inom hårdrocken. Hans första solosingel är dock en ballad, ”Stanna kvar”, till vilken han bjudit in legendaren Janne Schaffer på gitarr.

Maria Andersson Lundell – Maria var tidigare frontfigur i framgångsrika rockgruppen Sahara Hotnights. Gruppen har tagit en paus på obestämd tid och Maria har släppt sitt första soloalbum från vilket vi testar ”Domino”.

Noomi Thorstensson – Noomi är årets vinnare av Svensktoppen Nästa. Nu har det blivit dags för henne att utmana med vinnarlåten ”Intoxicated”.


Vill du höra av dig till programmet?

Här hittar du Svensktoppen på Facebook!

Här kan du följa programledaren på Instagram!


Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".