Magnus Uggla och Carolina Norén sitter på en trappa i Radiohuset. Båda tittar in i kameran. Magnus har knäppt sina händer.
1 av 2
Magnus Uggla tillhör en av de artister som skrivit in sig i Svensktoppshistorien genom sina stora framgångar med långköraren ”Jag och min far”. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
Magnus Uggla - porträttbild.
2 av 2
Magnus Uggla - Uggla tillhör en av de artister som skrivit in sig i Svensktoppshistorien genom sina stora framgångar med långköraren ”Jag och min far”. På nya singeln ”Världen är din” är det hans son Ruben som inspirerat. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Magnus Uggla: "Låten handlar om min avundsjuka på alla kidsen"

2:16 min

Den här veckan utmanar Magnus Uggla med nya singeln ”Världen är din” Den handlar om Magnus avundsjuka "på kidsen" och en inspirationskälla är den egna sonen Ruben berättar han ...

En populär svensktoppsprofil återfinns bland veckans utmanare, Magnus Uggla är tillbaka och den här gången utmanar han med nya singeln ”Världen är din”.

Här berättar han om hur sonen inspirerat honom och om hur låten handlar om hans avundsjuka på den unga generationen som har hela världen framför sig - utan att fatta någonting.

- Precis som jag själv en gång i tiden, berättar Magnus Uggla för Svensktoppens programledare Carolina Norén.


Här är veckans utmanare

Danny Saucedo – Danny debuterade på Svensktoppen 2009 tillsammans med E.M.D. 2012 debuterade han i eget namn med melodifestivaltvåan ”Amazing”. Den här veckan är han aktuell med ”Snacket på stan”, en nytolkning av låten ”Talk of the town” som i original framfördes av Tommy Nilsson i gruppen Easy Action.

Charlotte Perrelli – Charlotte jobbar på ett kommande album. Det första smakprovet heter ”Höstens sista blomma”, skriven av henne själv som en hyllning till hennes favoritårstid hösten.

Magnus Uggla - Uggla tillhör en av de artister som skrivit in sig i Svensktoppshistorien genom sina stora framgångar med långköraren ”Jag och min far”. På nya singeln ”Världen är din” är det hans son Ruben som inspirerat.


 

 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".