1 av 2
Carolina Norén iklädd en guldklänning. I handen håller hon vinylskivor.
2 av 2
Carolina Norén - programledare. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Premiär på Nyårsafton

Ny årlig Guldlista för Svensktoppen-favoriter

På nyårsafton är det premiär för det nya radioprogrammet Svensktoppens guldlista i P4. Hur står sig Svensktoppens historiska låtklassiker mot de nya guldettåringarna?

Det får vi veta när alla låtar som legat på listan längre än ett år möts i en ny årlig omröstning. Årets tävlande presenteras i Svensktoppens egen julkalender.  

Så här går det till

De tävlande låtarna är de som legat 52 veckor eller längre, du hittar dem under fliken ”Listrekord”. Låtarna kommer att presenteras både i ett specialprogram på nyårsafton i P4 och i form av en julkalender här på Svensktoppens hemsida och Facebooksida med start 1 december.

På nyårsdagen presenteras de tio låtar som fått flest röster i Svensktoppens guldlista 2016.

Dessa tio låtar som går in på Guldlistan får nästa år möta de nya Guldettåringarna som tillkommit under året. Från och med nästa år får lyssnarna också vara med och rösta fram en favorit bland de utslagna långkörarna, kallad ”Lyssnarnas val”. 

Guldlistan röstas fram av en statistiskt utvald jury på 1500 personer som ska representera ett ”Mini-Sverige”.

 


 

Sändningstider: Svensktoppens guldlista 2016 – uppspelning av kandidaterna, nyårsafton 31 december 2016 kl. 17.00-19.00 i P4.

Svensktoppens guldlista 2016 – resultatet, nyårsdagen 1 januari 2017 kl. 15.00-16.00 i P4. Programledare: Carolina Norén.

Relaterat

Mer om Svensktoppens guldlista 2016

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".