Carolina Norén.
Svensktoppens guldlista i P4. Foto: Mattias Ahlm / Sveriges Radio
Svensktoppens guldlista 2016.

1. Darin först ut i nya guldomröstningen

4:54 min

Darin startade på 10:e platsen i april 2015 och det tog honom 21 veckor att klättra upp till förstaplatsen. Hör bakgrunden till hans framgångar.

Darin går in på tiondeplatsen med "Ta mig tillbaka" i april 2015. Det tar honom 21 veckor att klättra upp till förstaplatsen. Hör honom berätta varför han tror att låten blev så framgångsrik.

Nytt avsnitt varje dag fram till julafton

Varje dag fram till jul presenterar vi en ny artist som legat längre än 52 veckor på listan i vår webbexklusiva julkalender. Hör Carolina Norén berätta kort om alla artister och så avslutar vi med att lyssna på låten.

Svensktoppens Guldlista 2016

På nyårsafton är det premiär för det nya radioprogrammet Svensktoppens Guldlista i P4. Hur står sig Svensktoppens historiska låtklassiker mot de nya guldettåringarna?

Det får vi veta när alla låtar som legat på listan längre än ett år möts i en ny årlig omröstning. I vår webbexklusiva julkalender hör du uppspelningen av låtarna på Svensktoppens Guldlista.


Tippa topp tre - vinn lyssnarpriset!

Guldlistan röstas fram av en statistiskt utvald jury på 1500 personer som ska representera ett ”Mini-Sverige”. Men DU kan vara med och tippa resultatet!

Mejla vilka låtar DU TROR blir topp tre till svensktoppen@sverigesradio.se senast 31 december. 

Skriv "Topp tre " i ämnesraden och glöm inte din adress så att vi kan skicka priset till dig. Först in med rätt svar vinner.

Det går också bra att tippa på vår Facebooksida. Vinnaren tillkännages i Svensktoppen söndag 8 januari.


Sändningstider: Svensktoppens guldlista 2016 – uppspelning av kandidaterna, nyårsafton 31 december 2016 kl. 17.00-19.00 i P4.

Svensktoppens guldlista 2016 – resultatet, nyårsdagen 1 januari 2017 kl. 15.00-16.00 i P4. Programledare: Carolina Norén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".