Jill Johnson
Är Jill Johnson fortfarande artisten som tilltalar Svensktoppsjuryn mest? Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Svensktoppen 4/12 2016

Är Jill Johnson fortfarande Svensktoppsdrottning?

Har Jill Johnson fortfarande juryn i ett järngrepp? Eller har Miriam Bryant lagt sig överst igen eller möjligen Laleh?

Det är Jill Johnson som fortsätter att charma Svensktoppsjuryn och ligger överlägset kvar i topp för femte veckan i rad med ”Open Your Heart”. Miriam Bryant ligger god tvåa följt av Laleh.

Förutom att Måns Zelmerlöw klättrar uppåt några steg är det annars inga större förändringar på veckans lista. Det vart kalla handen från juryn mot både Takida, Carola och Ana Diaz.

Två jullåtar och en Så Mycket Bättre-låt försöker att slå sig in på listan. Först ut är Michael Fannon vars jullåt i år heter ”Dom Som Julen Aldrig Når”. Danny Saucedo och hans stillsamma tolkning av ”Super 8” gör också ett försök och det gör även Lisa Ajax. Hon har bara en önskan och det handlar om kärlek. Låten heter ”Santa Bring My Baby To Me”.

//Hälsn. Micke Cederberg, vik. programledare/producent

Mer om veckans utmanare

Michael Fannon - Sedan Michael vann Svensktoppen Nästa 2015 har han inte legat på latsidan utan regelbundet givit ut singlar. Det här året får vi ytterligare en jullåt från honom där även hans mamma varit med och skrivit den. Låten sätter fokus på det sorgsna och trasiga som även finns i vår värld. Den belyser att alla inte nås av högtidens gemenskap utanför de juldekorerade fönstren vi ser. "Dom Som Julen Aldrig Når" är en låt för alla som inte nås av denna värme.

Danny Saucedo - Många har favoriserat Danny bland årets Så Mycket Bättre-deltagare och inte minst genom denna utmanare som heter "Super 8". Låten har knappt ett år på nacken som från början skrevs och spelades in av Little Jinder. I mitten av januari ska Danny sätta upp en show på Hamburger Börs i Stockholm som pågår till och med april. Mycket sång, dans, videoteknik, ljus- och ljudeffekter utlovas.

Lisa Ajax - Lisa gör sitt för att bidra med julstämningen i år. Hon har en enda önskan och den förmedlar hon genom titeln på sin utmanare. Den heter "Santa Bring My Baby To Me". Lisa har alltid velat släppa en jullåt eftersom denna högtid är en av hennes favoriter och hon brinner dessutom för julmusik. Lisa är också aktuell för att tävla igen i Melodifestivalen. Hennes bidrag 2017 heter "I Don't Give A".

Vill du höra av dig till programmet?

Här finns vår mailadress!
Här hittar du Svensktoppen på Facebook!

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Svensktoppen finns på Facebook.
Här hittar du sidan

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".