Miriam Bryant
Miriam Bryant har haft ett framgånsrikt 2016. Hur startar hennes Svensktoppsår 2017? Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Svensktoppen 1/1 2017

Står juryns hjärtan fortfarande på vid gavel för Jill eller har Miriam tagit över?

Är topp tre fortfarande fortfarande Jill Johnson, Miriam Bryant och Laleh?

Jill Johnson är svårrubbad som behåller förstaplatsen för nionde veckan i rad tätt följt av Miriam Bryant och Laleh.

Annars når Zara Larsson sin bästa placering för Ain’t my fault som kliver upp till sjätte plats och CajsaStina Åkerström är nykomling på listans tionde plats med Röd.

Tommy Nilsson fick bara vara med på listan i en vecka med Samma människa och utanför tiostrecket hamnade också Nisse Hellberg och David Myhr.

2017 års första utmanare är Did it for the fame med Sabina Dddumba, Ring i alla klockor med Mikael Wiehe och omtest för Snacket på stan med Danny Saucedo.

//Hälsn. Micke Cederberg, vik. programledare/producent

Mer om veckans utmanare

Sabina Ddumba - "Not too Young" blev en framgång på listan med Sabina i början av 2016. Nu är det dags för utmanaren med henne som heter "Did it for the fame". Låten finns med på senaste albumet "Homeward bound" som hon även givit ut på vinyl. Under våren väntar turné med start i Gävle och avslut i Vara.

Mikael Wiehe - Under 2016 fyllde Mikael 70 år. Detta har firats med jubileumsturné där hans mest kända låtar har framförts i ny tappning med stråkar. Han gav dessutom ut ett album med flera av dessa nya egentolkningar och där denna låt också finns med som utmanar och som heter "Ring i alla klockor" och som är en tolkning av en låt av Bob Dylan.

Danny Saucedo - Eftersom Danny avancerat på P4:s spellista får han en ny chans att ta sig in på Svensktoppen med "Snacket på stan". Låten kommer från hans medverkan när han deltog i Så mycket bättre och valde att tolka en låt som Tommy Nilsson gjorde med sitt 80-talsband Easy Action.

Vill du höra av dig till programmet?

Här finns vår mailadress!
Här hittar du Svensktoppen på Facebook!

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".