Jill Johnson
Jill Johnson verkar svår att rubba från Svensktoppens förstaplats Foto: Ronnie Ritterland/Sveriges Radio
Svensktoppen 8/1 2017

Är det fortfarande triss i damer på medaljplatserna?

Är det fortfarande Jill Johnson, Miriam Bryant och Laleh som slåss om Svensktoppens drottningkrona?

Fortsatt snygg topplacering för Jill Johnson som toppar Svensktoppen för tionde veckan i rad. Precis som senaste veckorna har hon Miriam Bryant och Laleh hack i häl.

Få förändringar på listan men vi hälsar Danny Saucedo välkommen tillbaka till listan med ”Snacket på stan” som tog sig in på tionde plats.

Tack och hej till CajsaStina Åkerström som fick lämna listan efter en vecka och Mikael Wiehe och Sabina Dddumba som också hamnade utanför tiostrecket.

 Veckans utmanare består av ”Work” med Laleh som därmed konkurrerar med sin redan existerade listlåt. Casanovas prövar också lyckan med ”En sista drink” och ”Allt jag har” med Thomas Stenström gör också ett försök.

//Hälsn. Micke Cederberg, vik. programledare/producent

Mer om veckans utmanare

Laleh - Att jobba för att leva, eller leva för att jobba? Ja det är funderingar som Laleh har på första utmanaren när vi hör henne sjunga på engelska för första gången på länge. Hon är tillbaka i Los Angeles där hon numera bor och vilar ut efter höstens turnerande i Sverige. Hon är konkurrent till sig själv i veckans startfält när "Work" utmanar och försöker att ge "Bara få va mig själv" en match.

Casanovas - Dansbandet bildades redan 1989 på en fritidsgård i Vadstena i Östergötland. De är aktiva större delen av året och turnerar Sverige runt när de inte lever familjeliv. Gruppnamnet kom till i Motala när de dök upp med identiska kläder som restaurangpersonalen. Gitarristen Jimmy Lindberg är enda originalmedlemmen. Utmanaren med Casanovas heter "En sista drink".

Thomas Stenström - 2017 är året när Thomas följer upp "Slå mig hårt i ansiktet" med både nytt album och turné. "Allt jag har" heter hans utmanare som är den sista låten som skrevs till albumet men som ändå får vara första livstecknet från det.

Vill du höra av dig till programmet?

Här finns vår mailadress!
Här hittar du Svensktoppen på Facebook!

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".