Robin Bengtsson med sitt crew
Robin Bengtsson med sitt crew i Eurovision Foto: Ola Gäverth/Sveriges Radio
Svensktoppen 14/5 2017

Har Robin Bengtsson lyckats bättre på Svensktoppen än i Eurovision?

Hur står sig Robin Bengtsson på Svensktoppen jämfört med Eurovision? Och var har veckans nykomlingar landat? Svaret får ni här i veckans Svensktoppen.

Den här söndagen bjuder på en lista med två nykomlingar. Bäst lyckades Zara Larsson med Only you som är nykomling på sjunde plats. Darin gör också entré och intar tionde platsen med Ja må du leva.

Nano har fortfarande juryn i ett järngrepp när Hold me är etta för nionde veckan i rad medans det fortfarande är trögt för Robin Bengtsson att nå listans högre region med Eurovisionsaktuella I can’t go on.

Laleh fick lämna listan med Bara få va mig själv efter max tillåtna 52 veckor. För Peter LeMarc blev besöket på listan kortare när han trillar ur listan efter bara en vecka med Kom och gör mig…oh! Förra veckans utmanare med Dotter och Albin Gromer hamnade utanför listan.

De låtar som står i utmanarhörnan den här veckan är Storma tills vi dör med Veronica Maggio, Jag nådde aldrig riktigt fram till dig med Tomas Andersson Wij och Wrong decision med Måns Zelmerlöw.

/Micke Cederberg, vik programledare.

Mer om veckans utmanare

Veronica Maggio
- Ytterligare en singel från Veronicas årsgamla album. Hon kommer att ge en del konserter i sommar, främst i Sverige men också i Norge. Sedan är det dags för henne att gå in i studion igen och snickra ihop nya låtar. veckans första utmanare med Veronica heter Storma tills vi dör.

Tomas Andersson Wij - Han är en av 2017 års deltagare i Så mycket bättre. Innan dess ska han hinna med att stå på scen tillsammans med Helen Sjöholm. Han ligger också via intervju med Thåström bakom 80-sidorsboken som ingår i nysläppta vinylboxen med Imperiet. Tomas utmanare heter Jag nådde aldrig riktigt fram till dig.

Måns Zelmerlöw - Årets eurovisionkommentator i SVT kan ju så klart sjunga också. Detta är senaste singeln som också är sista spåret på albumet som kom förra året. Wrong decision som utmanaren heter har dessutom ett lite lugnare tempo än de hits som gjort Måns framgångsrik på Svensktoppen. Det är också hans favoritlåt på senaste plattan.
Återstå för juryn att inte fatta fel beslut om låtens framtida öde.

Vill du höra av dig till programmet?

Här finns vår mailadress!
Här hittar du Svensktoppen på Facebook!

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".