Svensktoppen 13/8 2017

Miriam Bryant står för veckans bedrift, men på vilket sätt?

Varför utmärker sig Miriam Bryant på veckans Svensktoppslista?

Ted Gärdestad ligger kvar på första plats med Sol, vind och vatten medans Miriam Bryant når sin bästa placering med Rocket som fick poäng som gjorde att hon klev upp till andra plats. Jill Johnson är trea nu igen och Nano fick nöja sig med en fjärdeplats för Hold on som är hans sämsta placering sedan han kom in på listans sjunde plats i mars.

Det blev ingen placering på listan för varken Mariette, Streaplers eller Eric Gadd.

Veckans utmanarfält utgörs av Martin Almgren med Did you do it for love, Oskar Linnros med Bäst och Anja med Aftonsång.

/Micke Cederberg, vik programledare.

Mer om veckans utmanare

Martin Almgren
- I höst är det tänkt att Martins andra album ska komma men i väntan på det får vi nöja oss med en EP. På den här utmanaren som heter Did you do it for love så har han samarbetat med Daniel Lemma som varit med och skrivit den.

Oskar Linnros - I våras släppte Oskar en EP med fem nya låtar. Det här är en av dom som nu är utmanare och som heter Bäst. Texten började ta fart när Oskar stod och lagade mat och samtidigt tittade på norska TV-seriesuccén som heter Skam.  

Anja - Anja med efternamnet Lagerqvist är en tjej från Halmstad som släpper ett album i höst med titeln I hundra år. Hennes låt som utmanar heter Aftonsång och den är specialskriven till henne av Harpo, mannen som under 70-talet låg högt på alla Europas listor med Moviestar.

Vill du höra av dig till programmet?
Här finns vår mailadress!
Här hittar du Svensktoppen på Facebook!

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras av på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.