Ted Gärdestad. Foto: Kenneth Thorén / SVT Bild
Lyckas Ted Gärdestad toppa 2017 års sista Svensktoppslista? Foto: Kenneth Thorén / SVT

Är Ted Gärdestad 2017 års sista etta på Svensktoppen?

Hör Micke Cederberg presentera 2017 års allra sista Svensktoppslista. Lyckas Ted Gärdestad avsluta året med att ligga kvar i topp? Svaret får du här!

Årets sista lista bjuder på samma etta som toppat listan flest gånger senaste halvåret. Ted Gärdestads röst ljuder till Norrköpings symfoniorkester under ledning av Peter Nordahl när Sol, vind och vatten får sätta punkt för Svensktoppen 2017.

Ingen julgransplundring i sikte för förra veckans nykomling med Weeping Willows som klättrar uppåt två steg med Let christmas be the reason.

Ingen av förra veckans utmanare med Sonja Aldén, Anna Ternheim och Pernilla Andersson lyckades slå sig in på listan.

Döljer sig någon av följande låtar bland 2018 års första nykomlingar?
De som gör ett försök att ta sig in är Fireworks med First Aid Kit, Utan dig med Molly Sandén och Godmorgon med Tomas Andersson Wij.

Gott nytt år!/Micke Cederberg, vik programledare.

Mer om veckans utmanare

First Aid Kit - I januari kommer nytt album med First Aid Kit inspelat i Portland, Usa. Passande till nyår har denna utmanaren släppts som heter Fireworks, ett ord som faktiskt bara förekommer en enda gång i låten och då är det inte i refrängen.
Detta är tredje smakprovet från kommande plattan.

Molly Sandén - På Mollys senaste singel så undrar hon vem hon är utan sin hjärtevän, och man får väl anta att texten syftar på Danny Saucedo.
Utan dig som utmanaren heter finns också i en inspelning där Newkid gästar.
I december vistades Molly i Musikhjälpens bur i sex dygn för att dra in pengar för att hjälpa och stötta sexuellt utsatta barn.  

Tomas Andersson Wij - Våren 1981 toppade Sweets'n Chips Svensktoppen med Godmorgon som nu Tomas har väckt liv i. Originalet tävlade i Melodifestivalen men Tomas tolkning kommer från senaste säsongen av Så mycket bättre. I februari kommer ny platta med Tomas som släpps både på CD och vinyl och titeln är Avsändare okänd.

Vill du höra av dig till programmet?
Här finns vår mailadress!
Här hittar du Svensktoppen på Facebook!

Svensktoppsjuryn består av 500 personer som valts ut av CMA Research. Juryns sammansättning motsvarar Sveriges befolkning 16-79 år. Resultatet presenteras vanligtvis på söndagar 11.03-12.00 i Sveriges Radio P4.

Programmet går att lyssna på i efterhand i 30 dagar på sverigesradio.se och i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista