Svensktoppen Söndag 27/5

Är "Fuldans" den bästa Mellolåten?

Eurovisionintresset verkar ha svalnat och Benjamin Ingrosso faller till tiondeplatsen med ”Dance you off”. Det innebär att ”Fuldans” med Rolandz är den melodifestivallåt som det går bäst för, med en klättring den här veckan upp till åttondeplatsen.

Topp 3 är oförändrat med Avicii och Sandro Cavazza i ”Without you” kvar i topp, nyversionen av Ted Gärdestads ”Sol, vind och vatten” ligger still på andraplatsen och First Aid Kit behåller tredjeplatsen med ”Fireworks”. Den övriga listan bjuder endast på marginella förändringar.

Vi får ingen nykomling då ingen av förra veckans utmanare får tillräckliga poäng. Anna Bergendahl med Vice hamnar precis utanför listan på en elfteplats. Utanför hamnar även Magnus Carlson med ”Hårt regn” liksom Albin Lee Meldau med ”The weight is gone”.

Bland veckans nya utmanare hittar vi Arvingarna (”Hon och jag”), Sophie Hanson (”So Long”) och Peter Jöback (”The mask”).

/Carolina

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista