Dagbok december

Vecka 52

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

28 december

Sista morgonen för Stockholsmsredaktionen för det här året.

Det blev lite nyårsfirandets historia och hur och när man firar nyår på andra platser.

Religionshistorikern Christer Hedin redde ut begreppen.

I övrigt ett program fyllt av Denizes singelkrönika, bandinspelningar, klimathot/klimatchansen, gamla dagböcker, och så lyssnade vi på varför Bromölla slutligen utseddes till Sveriges tråkigaste plats.

Vi som slutar jobba på Morgonpasset i Stockholm tackar för oss.

Vi hörs.

Patrik

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

27 december, ta en sista titt i glöggrytan..

Jag är tillbaka från en hääärlig julledighet (ja - jag fick allt jag önskade mig i julklapp).

Det är härligt att vara tillbaka, fast jag blev lite rädd när Göran Lager kom till oss idag. Han har skrivit boken ”Döden i skogen” och det var skitläskigt när han berättade om gamla mord- och avrättningshistorier från 1700-talets Sverige.

Det var inte läskigt när Britta Blomqwist och hennes hund Atlas kom. Det var mysigt.

Britta har epilepsi men Atlas är tränad att varna och hjälpa henne när hon får ett anfall.

Långt innan Britta själv vet att hon ska bli sjukl markerar Atlas så att hon kan ta sin medicin.

Olle bjöd på tävling idag också.

”Vi tar rygg och lyssnar oss omkring” var rubriken, väldigt bra tävling tycker jag. Vi fick lära oss att KK betyder Kvinnoklinik.

Hörs imorgon!

j.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

26 december, annandagen, mellandagsrea- dagen....

Det har mysts en hel del i Morgonpass-studion idag.

Patrik och Olle firade in annandagen med julsagor, en massa snack om julbocken och den berömda filmgåtan. Dom fick även en hel del handfasta tips av MTV:s prylexpert Viggo Stenseth, som vet hur man fyndar på rean!!!

En mysig och lärorik morgon skulle man kunna säga.

Ha en bra dag,
önskar Morgonpasset i P3

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vecka 51

Lördag 23/12

Dan före dan och vi kunde ju omöjligen undvika viss julnisch på programpunkterna t ex låttävlingen som nu blev jullåtstävling där det gällde att lista ut vilka kända jullåtar som vi översatt från svenska till engelska och tvärtom. Svårast att knäcka var ju såklart ”Jag drömmer om en vit jul”, där hade vi tänkt till :-) Och så hade jag ju med mig en USB-julgran som vi pluggade in i usb-uttaget på datorn och fick grym feeling!


 

Vi fick en massa smarta tips på billiga och personliga julklappar också från er lyssnare, några exempel från skörden:

den mest klassiska budgetpresenten av alla-blandskivan med årets mest lyssnade låtar med förklarande och personlig låtförteckning. God jul, Hanna
Baka ett stort julbröd som en ”julegris” kanske m rosett kring magen...Tppskattat! God jul!
gör en egen almanacka, dekorera månaderna med kort från tex midsommarlunchen i månaden juni. Kort på födelsedagsbarnet i sin månad.osv.
man kan ge bort hembakta kakor.. de ska min sambo göra
mats, leksand
Jag har gett bort ”en dag i trädgården” till mor eller far som har hus. Det är väldigt uppskattat att få hjälp i trädgården till våren.
Vill man sätta pricken över i och har råd så kan man bjuda dem på en middag sedan.
Linus alias Bigfoot, Lidköping
Hej! Efter som alla nu för tiden har en massa apparater så kan man sy olika fodral. Jag har gjort ett mobil och ett kamera fodral tex. God jul/sus
Gå ut i naturen och leta upp drívved eller en läckert spretig död gren. Skruva i små mässingskrokar. Glöm ej krok för upphängning på väggen. È voila: En fin och praktiskt smyckeshängare. Lena Hyllander, Helsingborg
Och så kom Ebba von Sydow och käkade julgröt med oss och hade med sig hembakta pepparkakor som hade slavat med halva natten. Patti träffade helt fel i personlighetsanalysen och klamrade sig fast vid att han hade jäkligt mycket rätt på Gudrun Schyman förra veckan :-) Kiss och bajs-humor är inte Ebbas grej, det har vi mycket klart för oss nu.
Och så knep Ebba ett kakpoäng för att hon blivit en sån som gör saker med en gång och inte skapar stora högar av dåligt samvete som väntar på en.
I morgon är det julafton och jag och Patti finns med dig i etern även då, från sju och fram till tio, och då ska Patti bjuda på leverlåda (yummy) och jag tar med pappsis sill till vårt eget radiojulbord! Hörs då!

/Malin

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

Fredag

Kära Dabok!

Idag hade vi en specialsändning i morgonpasset. Två dagar före jul kände våra trubadurer Gustav och Kristofer att det var dags att kliva ett steg fram, bre ut sej lite mera än vanligt och erbjuda sångogram hela morgonen.

Och inte vilka sångogram som helst, helgen till ära valde dom julsångogram. Och deras fantastiska versioner av jullåtar som tex ”Last Chrismas” och ”When You Wish Up On a Star” kan du snart höra här på hemsidan.

Johan Hilton kom en sista gång och levererade sin top-3 nyhetslista. Kändes väldigt vemodigt att ta farväl av denna geniala och genomgoa’ krönikör & åsiktmaskin.

Men du som känner att sorgen blir för stor att bära kan trösta dej med att Johan börjar som programledare i Kvällspasset i P3 i slutet av januari.

Jag och Malin säger inte goodbye och God Jul riktigt ännu, vi finns med dej hela julhelgen och åtminstone hela 2007!

Vi hörs imorgon!

Kram/Patti

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

KÄRA DAGBOK, det är torsdag!

Vi kunde inte undgå att bjuda på aningens jultema denna morgon. Bl a så avslutade vi sändningen med att önska God Jul!

Morgonpasset i P4 i övrigt:

The Carny vann jullåtsgalan.

TV-profilerna Ingvar Oldsberg och Lucette Rådström utropade sig själva till socialarbetare (typ).

Emelie Milde arrangerade jul för de ensamma och visade prov på medmänsklighet av rang.

Julias kusin satt i skogstraktorn och gottade sig åt sin framgång bland damerna.

Deniz Merdol börjar mer och mer kännas som osingel.

Hej Lutfisk!

/Olle

PS. Jag hade med ett vitt pulver som blev till snö också. DS.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dagbok onsdag

Med en väderprognos som i princip lovar tropisk hetta över jul försökte vi sätta oss i någon form av högtidsstämning ändå.

Pål Keller är spelkonstruktör och han bjöd på en historisk resa när det gäller de hederliga gamla analoga brädspelen.

Julens storstatsning på SVT är dramat Snapphanar. André Sjöberg spelar huvudrollen och han berättade om hur han sattes i träningsläger, både för att lära sig rida och lära sig skånska.

I övrigt så bjöds det på ett argt utspel om våra tänder, en ockult hörna,och så läste jag ytterligare ett avsnitt ur min pinsamma gamla tonårsdagbok igen.

Glöm inte att rösta på din favorit i vår alldeles egna jullåtsgala! Vinnaren koras imorgon och du kan rösta ända fram till klockan 12.00 idag!

Patrik

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tisdag 19 december
Hej hej hej!

Egentligen så skulle jag vilja skriva ner en massa tips på vad man ska fokusera på när man frossar julbord men vi tar det en annan dag.

Julbord är för övrig det enda som funnits i mitt huvud hela morgonen. Om jag låtit ofokuserad så beror det på att jag tänkt på sill, spjäll och den rökta ålen.

Skulle det vara så att du ändå tycker att det lät OK så var det trots att mina tankar fanns hos lutfisk, inlagd strömming och vört.

Jaja.

Äventyraren Fredrik Sträng besökte oss efter att ha klämt av högsta topparna på samtliga 27 kontinenter plus Danmarks högsta berg.

Gunlög Marnell är familjeterapeut och vet precis vad som brukar ställa till problem över julen och vad man ska göra för att problemen inte ska uppstå. Själv kommer jag bara ihåg att Patrik var så lack över att han får billiga julklappar av sin pappa.

Nu är också jullåtsgalan på väg att få sin upplösning. Omröstningen är i full gång här på hemsidan. Sista bidraget var Linda Sundblads låt som vi fick höra idag.

Klart slut!

Olle ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måndag 18 december
Olle var inte ledig idag, han var på jobbet - fast inte i studion, ni hör honom imorgon igen!

Patrik och jag hade i alla fall trevligt.

Vi fick besök av Magnus Carlsson och hans son Einar. Jag vet vad du tänker... Magnus Carlsson - är det han i Barbados?! Är det han i Weeping Willows?! Svaret är nej. Den här Magnus Carlsson har regisserat den animerade dockfilmen ”Desmond & Träskpatraskfällan”, hans son Einar har gjort en av rösterna i filmen. Något han tyckte var kul!

Kul var det också när den dynamiska humorduon Henrik Hejlt och Mikael Tornving kom förbi. De håller just nu på med en julshow som visas i Stockholm, men hela Sverige kommer kunna njuta av dessa gubbar i vår. Då sänds nämligen ”Playa del Sol”, en serie som handlar om hur gräset alltid är grönare på andra sidan. Relationsdrama bland ett charterföretags anställda utlovades! Det skulle dock inte handla så mycket om kärlek, snarare om avundsjuka och ja - det där om gräset...

Sebastian Karlsson kom på andra plats, efter Agnes, i Idol förra året. Men han behöver inte hänga läpp för det, det har gått skitbra för Sebastian. Du kan höra honom berätta om året som gått, huruvida han har en tjej eller inte och såklart också blev det också lite prat om nya skivan. Lyssna på programmet igen. Klicka bara här till höger någonstans.

Nu ska jag hem och sova.

j.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vecka 50

Lördag 16/12

Kära Dagbok!

Denna morgon hade vi Gudrun Schyman som frukostgäst i Morgonpasset. Att med en enda mening få kommentera tex varför det gick så dåligt för FI i senaste valet kan verka som en hopplös ekvation för en politker. Men med Malin som nitisk punktsättare lyckades Gudrun förvånansvärt bra.

Dessutom blev jag imponerad över hur personlig och öppen hon är, tex med sin alkoholism. Hon fick ett smaskigt kakpoäng för sin insikt om att hon pga sina tidigare alkoholproblem fortfarande tar en dag i taget. Insikten handlade om att hon lärt sej se det stora i det lilla!

Jag fungerade även som morgonpassets biktfader denna morgon, Malin biktmoder. Den som vågade öppna sitt hjärta för oss kunde genom bikten säkra en rik skörd av julklappar och fick även ett kakpoäng i form av en pepparkaka!

Så här skrev tex. Yvette

Jag har velat lätta mitt hjärta angående en sak som jag, av outgrundlig anledning, gjorde i somras. Jag var på väg hem från en fest och var antagligen lite väl alkoholpåverkad, hursomhelst gick jag över en parkering och där stod en ensam stackars bil och kan ni gissa vad jag gjorde med den? Jag satte mig på motorhuven och bajsade. Allvarligt talat, hur idiotiskt det än låter. Förlåt, du som ägde den där vita volvon. /Yvette

Grattis Yvette, du är förlåten och kan se framemot massor av julklappar i år!

Kram/Biktpappan Patti

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Fredag 15/12

Hej hej hallå dagboken.

Dagens sändning blev en märklig upplevelse, Inte nog med att Patti började sjunga Hej tomtegubbar och Räven raskar över isen på sitt alldeles egna mycket entusiastiska och klämkäcka sätt lite här och där under programmet. Dessutom lovade Johan högtidligt att bli en bättre vän och hade kommit till insikt om att han ofta lovade ut fikor och ölkvällar och middagar och resor till sina vänner utan att knappt ens själv tro på att de skulle bli av. Men nu hade han genomgått en personlighetsförbättring och belönades med kakpoäng. Och så bevisade han sin nya fina vänskapsperson genom fysiska ömhetsbetygelser. Härligt.

Året vi sökte i Nostalgitrippentävlingen var 1995, ett år fullt av secondhandinköp och små trånga t-shirtar för min del. Jag drog mig till minnes min första stora kärlek och hur han skämdes för mig när vi var på Liseberg och jag sjöng med i alla Brainpools låtar. Han tyckte Warren G var coolare än Janne Kask tydligen och vi var tvungna att gå skilda vägar som ni förstår. En hård tid det där nittiotalet.

I morgon kommer Gudrun Schyman hit och bjuder på frukost och jag ska tvinga henne att bara svara i en mening på somliga frågor. Vi hörs då, ha’t fint!

/Malin

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dagbok Torsdag

Hello dagboken!

Ja det blev ett Morgonpass i P3 av rang idag också!

I början hann vi med Ockult hörna, Julkalender och lite allt möjligt annat av bara farten medans Timo Räisänen och hans band ljudprovade.

Sen bjöds det på livekonsert med bjällerklang och hela paketet när Timo körde sitt bidrag till vår jullåtsgala.

Ann Lagerhammar är debutant och har skrivit boken Det som ögat ser, en bok som bl a handlar om personer med oklart kön.

Experiment, billjud och statistik på en och samma gång fick vi också när Pierre drog på radion på full volym i sin SM-vinnande bilstereo.

Och så fick ju Drängen Erik sin fjälla, Stina!

Ja tänka sig så det kan bli.

/Olle

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Dagbok onsdag

Knappt hade Fuglesang klarat av sin rymdpromenad förrän vi såg fram emot hans nästa projekt: Att sätta världsrekord i att hålla en frisbee i luften/rymden. Vi pratade med hans kompis Jonas Bengtsson som var den som skulle hålla i rekordförsöket.

Sen fick vi luciasång av Björn Brändewall. Förra året försökte han bli Lucia i Kalmar, men fick nobben. Vi tyckte att han gjorde ett kanonjobb!

Karin af Klintberg från TV-programmet ”Världens modernaste land” kom förbi och pratade om det typiskt svenska.

Sen gjorde Julia åter ett försök att lotta ut sin kusin Erik i Dräng söker fjälla. Även om Julia menar att hon försöker hjälpa honom att hitta en tjej. I morgon ska han få speed-dejta finalkandidaterna per telefon.

Patrik

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tisdag den 12 december

Idag fick vi lära oss skillnaden mellan ett Göran Persson-nej och ett Carin Jämtin-nej. Det senare är definitivt, medan det förra kan förvandlas till ett ja, om man bara väntar tillräckligt länge...

Men vi pratade inte bara politik och lingvistik i dagens program. Christer Fuglesangs, eller rättare sagt Chrille Fågels, ande svävade i studio 7 och vi rapporterade återkommande kring hans och Beamers åtaganden där ute i rymden.

Besök hade vi också. Mange Schmidt kom och rappade sitt bidrag till jullåtsgalan, låten handlade om att man ska tänka mer på vad man ger än vad man får. Du kan höra den igen här på hemsidan och röstningen sätter igång den 19:e december! Missade du låten imorse, gå in och lyssna under ikonen jullåtsgala.

Eva Röse och Jakob Eklund kom också, de är skådespelare och jobbar just nu med en scenvariant av den gamla filmen ”När Harry mötte Sally”. Som vanligt plockade Patrik Ehrnst fram det mörkaste ur sitt ekivoka inre och öppnade upp intervjun med att fråga om den så omtalade orgasm-scenen i den gamla filmklassikern. Suck...

Vi fortsatte också med det Patrik valt att kalla människohandel. Jag menar att det heter ”Dräng söker fjälla”. Det hela går ut på att vi bjuder ut min singel-kusin Erik (Erik-årets julklapp!). Han är 26 år, ger världens goaste kramar och gillar att dansa och köra skoter. Är du intresserad, så läs mer på Morgonpassets förstasida!!!

När vi ringde upp honom fick vi veta att han ofta har beslutsångest (något han tror kan bli bättre om han får en tjej att rådfråga i viktiga frågor), samt att han håller på att bygga hus!

Imorgon är vi tillbaka.

j.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måndag den 11 december

Det var en fullmatad morgonpassmorgon.

Först blev det livekonsert med Johnossi, Grammisnominerade som bästa rockband. De hyllade tyska fans och berättade i vems huvud Grammispriset skulle hamna om de vann.

Pontus Enhörning var domare i vår tävling då vi lottade ut biljetter till Deluxe Jag hatar snigel-show.

Sen kom Sofia Pekkari, kanske mest känd från Möbelhandlarens dotter, och pratade om sin nya roll på Dramaten i Strindbergs Dödsdansen.

Sen startade Julia ett projekt som jag kallade för människohandel. Hon sa att hon bara ville ge sin kusin en dejt, ett projekt hon döpt till ”dräng söker fjälla”.

Patrik

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Vecka 49

Söndag 10 december

Kära Dagbok!

Söndag betyder fredag för mej och Malin, helg alltså:)

Vår TV-tävling handlade idag om programmet Idol och det kändes rätt intressant att få imitera både Clabbe och Breitholtz! Jag måste tyvärr säga att min rikssvenska(eller sverigesvenska som det så fint heter) inte klingar helt korrekt än. Men jag jobbar på det. Gött moos!

Rätt mycket bajssnack idag. Om tex en polisstation i Sverige som av misstag beställde en hel långtradare med toapapper 1986. Nu har leveransen tagit slut och poliserna får jaga efter nytt.

Och om Sharon Ozbournes raffinerade hämd mot illvilliga och kritiska familjemotståndare. Sharon tar bildligt talat ”saken i egna händer” och skickar iväg sin egen avföring inpacketerat i ett smyckesskrin till sina förövare. Visst osmakligt? Och raffinerat!

Det blev hög mysfaktor i studion när vi tände det andra ljuset i vår adventljusstake. Lite stressade kände vi oss dock över brandlarmet.

Mej och Malin hör du igen nästa vecka på fredag, tills dess ska du sköta om dej och ha en fin vecka!

Kram/Patti

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Lördag 9 december

Kära Dagbok!

Eftersom besvikelsen över Fuglesangs inställda rymdtrip legat som en våt filt över Sverige det senaste dygnet kände jag och Patti oss manade att injicera lite positivt tänkande i svenska folket. Så vi efterfrågade förslag på vad Christer skulle droppa som första ord i rymden, som liksom kunde gå till historien på samma sätt som ” Ett litet steg för människan...”. Jag tyckte att han skulle positionera Sverige som världens mest jämställda land genom att yttra ”Män är från mars och kvinnor från venus, jag är från Sverige och jag är mitt i rymden”. Patti oroade sig (som vanligt) mest för kroppsliga funktioner och trodde att g-kraften skulle tvinga Christer att utbrista ”Fan, jag måste skita”. Lyssnarsms:en sa bland annat ”I was a nerd in highschool but look at me now bitches, I’m in fucking space!” och ”Nämen, Linda Rosing, vad i hela” och på samma tema ”Prinsessan Lillian, du också?” och många trodde att han skulle säga nåt i stil med ”Jag vill hem” eller ”Jag är höjdrädd”.

I natt smäller det och då får vi veta vad det blir!!!! (eller eventuellt får vi veta det om den eventuella rymdresan möjligen blir av).

Blossom Tainton kom till studion och jag förväntade mig en överraskning i frukostväg typ bakelse eller äggröra men det blev yoghurt och linfrön och kokos och nötter och hela hälsokonkarongen. Så ingen kärlkramp här inte.

Jag var så fel ute i min personlighetsanalys att Patti tyckte att jag var pinsam men jag hävdar fortfarande att Blossom är en tolkare som tycker att det viktigaste inte är VAD man säger utan HUR man säger det, och det höll hon faktiskt med om. Ävem om hon hatade tyger när jag hävdade motsatsen. Ja ja, det kan väl vara trevligt att vara pinsam som omväxling, man vill ju vara mångfacetterad liksom. :-)

Hej hopp, i morgon blir det Idol-tävling och jag och Patti ska gestalta Idoljuryn, det kommer bli hur dåligt som helst. Det vill ni inte missa.

/Malin

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ojojoj...

Vilken raketavslutning det blev på vår sändningsvecka.

Jag kan kanppt fatta det själv men självaste statsminister Fredrik Reinfeldt kom till oss idag. Vi pratade om hur det egentligen känns att vara statsminister, Fredde (som han kallas bland sina gamla gymnasiepolare) tyckte att det var kul, fast lite jobbigt att han inte bara kunde ”dra ut på stan” om han till exempel ville köpa en chokladkaka... Ni vet, han måste ju fixa livvakter och sånt innan han lämnar hemmet. Dessutom berättade han vad han önskar sig i julklapp Glöm inte att du kan höra hela intervjun genom att lyssna på dagens program på nätet (uppe till höger).

På söndag är det Nobelfest i Stockholm och med anledning av detta ringde vi upp Gunilla Lagerfeldt. Hon är festsamordnare och har fixat och trixat med bordsplaceringarna. Patrik och jag försökte tjata oss in på festen, ja - om det skulle bli någon tom stol till exempel, men Gunilla stod på sig. ”Det finns en lååång väntelista med folk som som står på tur, och ni är inte med på den listan...”. Suck.

Idag fick vi också ett nytt bidrag till jullåtsgalan 2006, det var country/pop-bandet Calaisa som hade gjort låten Christmas Back Home. Det var nära att tårarna började rinna när tjejerna drog igång med stämsång och fioler - det var himla fint och rörande.

Snart lämnar Christer Fuglesang jordens yta och kommer att bli den svensk som har varit längst ifrån jordskorpan någonsin. Men! Det finns såklart en annan som har det rekordet nu. Han heter Per Lindstrand och har varit nästan 20 000 meter upp luften. Han satt i en liten tryckkammare, alldeles ensam i en gasballong. Minus 65 grader var det däruppe! Men, om allting går som det ska kommer Pers rekord som sagt att överträffas av Fuglesang, fast Per hängde inte läpp för det.

I min hand håller jag nu en stafettpinne, den lämnar jag över till våra kära Göteborgskolleger, Malin och Patti.

Hejdå, hejdå.

j.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Onsdag, 6 december

Vilken morgon.

Till att börja med trodde jag att jag var Olle Garp. Så presenterade jag mig i början av programmet i alla fall.

Kanske berodde det på att alla säger att vi låter så lika. Eller så var jag bara trött.

Sen pratade vi med Anja Pärson, dagen efter bragdmedaljen. Hon hade firat med pizza.

Nakna män pratade Patrik Steorn om. Han har gjort en avhandling om nakna svenska män i konstvärlden.

Efter det kom sushikocken Joakim Lundblad och gav oss en grundläggande sushikurs.

Och så blev det internationellt storfrämmande från Rick Lyon som bland annat varit armen i dockorna i Sesam. Nu har han varit i Sverige och lärt skådisarna i nya musikalen Avenue Q att sköta dockorna som spelar huvudrollerna.

Patrik

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Tisdag, 5 december

Jullåtsgalan rullar på - idag kom Sugarplum Fairy och bjöd på sitt bidrag ”Hey my winterland”. De hade inspirerats av Pär Holmgren, ni vet chefmeteorologen på SVT, som berättat att vi kommer att få fira gröna vintrar om tjugo år.

Vi lyssnade på lite väderhårdrock med Pärs band Spridda Skurar också.

Therese Ahlshammar är sjukt duktig på att simma, så duktig att hon har lyckats knipa hela 73 stycken SM-guld, det är så många att det är rekord! Hon kom på besök och pratade träning och Londonliv.

Vi ringde dessutom upp Josefina Bylund på länsmuseet i Västernorrland. Där har man nämligen hittat några gamla bortglömda dokument i arkivet. Dokument som vittnar om häxprocessen i Ångermanland på 1600-talet. Ruskiga grejer.

Tack för idag.

j.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Måndag, 4 december

En oerhört späckad måndag.

Det började med att Mirja Lausson från Vin och Spritmuséet kom och och gav oss lite glögghistoria.

Johan Johansson var med och bildade klassiska punkbandet KSMB. Han funderade fortfarande på vad han ska göra när han blir stor. Författare kanske. Nu har han i alla fall skrivit en bok.

I fredags tog Markus Fagervall hem titeln som Sveriges nya Idol. Nu börjar allvaret. Han berättade för oss om tankarna kring artistlivet efter TV-programmmet.

I övrigt så fick Växjö tillfälligt ta över titeln som Sveriges tråkigaste plats och så lyssnade vi på Väder-Pärs väderhårdrock.

Patrik