MALIN: P3 Guld-gala!!

Tjena moss dagbok!

Idag är det gala och det var feeling redan från start när Patti drog på sig kostymbyxorna trots att jag snackat skit om dem och vi höll prisutdelning till veckans händelser redan klockan halv sju. Pristagare blev ”Hold your wee for a wii”-tävlingen som hölls av en radiostation i Sacramento. Den gick ut på att man skulle dricka så mycket vatten som möjligt och inte kissa nån gång och lyckades man med det kunde man vinna ett Nintendo Wii. En av deltagarna dog, förgiftad av innehållen urin. Och hon kom inte ens etta utan tvåa och fick Justin Timberlakebiljetter. Misslyckat får man nog säga och tio personer har avskedats från radion.

För att boosta lite extra inför P3guld ikväll kom 2/5 av Mando Diao till studion och bjöd på ägg och bacon. Mats Björke som är klaviaturmästare och Björn Dixgård på sång och gitarr.
De är nominerade till bästa grupp, bästa låt med ”Long before Rock’n’Roll” och Guldmicken alltså bästa liveakt. Allra gladast skulle de bli av att vinna livepriset sa de och de verkade inte helt förtjusta i tanken på att bli slagna av Boten Anna i kategorin Årets låt, då mumlades nåt om vad som egentligen var riktig musik.

Vi pejlade lite vilka typer de tänkte vara på galan och spontanitet verkade vara ett ledord, så något tacktal skulle inte övas in i förväg även om Björn lutade åt att accapellasång vore trevligt. De fick ett kakpoäng också för att de stått upp mot sitt skivbolag och fått igenom sitt egna förslag på skivomslag även om bolaget motarbetade detta hårt. De gjorde det! Kaka!

Nu ska jag svida om och dra på mig klackstövlarna så jag mäter mer än mina 180 cm över marken. Yeeey, gala!

/Malin