MARTINA: Jag satt längst bak i klassrummet

Hallå där!

Olle berättade målande om hur han gick upp i pyjamasbyxorna i natt för att hålla fast glasen i köksskåpen som smattrade omkring tack vare stormen Per. Själv sov jag mig ÅTERIGEN igenom alla stomvindar.

Alexandra Pascalidou är ny programledare för Förkväll och dessutom är hon ny ledamot i nämnden för kulturellt utbyte mellan Sverige och Grekland. Hon var på strålande humör när hon kom till oss imorse, trots att hon var morgontrött som satan. Vi snackade om varför folk älskar att tro att tjejer hamnar i cat fights så fort dom jobbar ihop.

Vi fick även besök av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, som öppnade med att hon ville önska en låt. Gärna något med Mozart. Jag vet inte hur vi tänkte, men vi sa nej till det.  

Lena berättade att hon aldrig skulle ha börjat med politik om det inte vore för sin hörselskada. Hon satt jämt längst fram i klassrummet och blev vald till ordningsman vid flera tillfällen och det tror hon banade väg för den politiska banan.

Själv såg jag till att alltid sitta längst bak i klassrummet och jag har en svag känsla av att Olle också brukade propsa på att få sitta långt bak.

Men det har jag inte fått någon bekräftelse på.

Bara så ni vet.

/Martina