MALIN: Nu kan till och med jag tänka mig att gå ner för altargången

Jag har alltid tänkt att om jag skulle gifta mig, och verkar kul att göra för att det är härligt med stora ord och löften, så skulle det inte ske i kyrkan. Det har aldrig känts som min grej, rådhuset känns inte heller så upphetsande för den delen men det hade fått bli en annan dealio helt enkelt. Men efter att ha intervjuat Helle Klein i dag börjar jag vackla aningen, åtminstone om det skulle vara hon som vigde då.
Helle har varit politisk chefredaktör på Aftonbladet sen 2001 men nu har hon tagit upp sin första karriärplan nämligen den att bli präst, och det ska hon förhoppningsvis bli i början av 2008. Hon pratade så engagerat om sin tro och den gemenskap hon fann i kyrkan att jag blev helt tagen, och när hon dessutom sa att hon tänkte driva frågan om homosexuellas rätt att ha ett vanligt giftermål kände jag att det fanns hopp om förändring för svenska kyrkan. Likställd kärlek krävs för att jag ska vilja skriva under något.

I övrigt handlade programmet om mitt band The Crabs som existerade i början av nittiotalet. Vi var fem tjejer i bandet, lyckligt ovetande om att crabs inte bara betyder krabbor utan också flatlöss...
Och så undrade vi varför temaparken Stygga Gossen i Taiwan lät tusentals studenter ägna månader åt att tvinna ett rep av 320 000 strån människohår så att de kunde lyfta en elefant. Vi fann inga svar.

Kram på er vänner / Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista