MALIN: Klockspelsschlager och silikonsymbolik

Som laddning inför Melodifestivalens fjärde deltävling pratade vi med Owe Rosén som spelar schlagerlåtar på klockspel i Gävle rådhus, vi lyssnade lite på Diggilo Diggiley och fick veta att upptempolåtar som Afrodites är klurigare än ballader ala Främling.

Sen kom Elisabeth Ohlson Wallin till oss och drack elvakaffe och bjöd på dammsugare. Hon skapade ju stort rabalder med Ecce Homo-utställningen -98 och brukar kallas provokatör. Nu gör hon en snäll och en provocerande utställning som hon ser det: Livet - med tiden som visas på Galleri Kontrast där hon jobbat med att projicera bilder på personer som unga bredvid dem själva som äldre och sedan fotat det. Och så In hate we trust på Norrköpings stadsmuseum som är ytterligare en uppgörelse med kyrkan och som handlar om hatbrott mot hbt-personer. Dessutom håller hon på med ett konstprojekt av att Carolina Gynning opererat ut sina silikonimplantat och tagit bilder där Carolina är mycket helgonlik med de blodiga inläggen i händerna.
Elisabeth fick kakpoäng för att hon slutat skrika åt lapplisor och istället säger ”Jag förstår att ni bötfäller mig när jag parkerat fel på det här sättet.” Bra!!!

I morgon blir det Bookclub for Dummies om Couplands Generation X och Lost-tävling! Vi hörs då!

Kram Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista