MALIN: Mors livsvisdomar står sig!

Barbiedockan ser inte ut som riktiga kvinnor gör. Det lärde mor min mig tidigt och vägrade till mitt stora förtret införskaffa denna docka till sin dotter. Då tyckte jag att det var helt oförståeligt, idag tycker jag att det var en mycket begåvad insikt. Vi firade Mors Dag i Morgonpasset idag genom att dela med oss av våra mödrars råd, tips och bevingade ord som de impregnerat oss med under vår uppväxt.

Saxat ur mailskörden:

Hej på er! Min mamma sa alltid -Ät aldrig gul snö!! /sebastian.

Hej. Om något tråkigt eller jobbigt har hänt, småsaker eller livskriser, har min mamma har alltid sagt, ”jaha, det var någon mening med det också”. Man behöver alltså inte gräma sig över spilld mjölk, för det var meningen att det skulle hända! Bra va!! :-) Mvh Elin

Min mamma säger: Du kommer förmodligen inte att sitta på ålderdomshemmet och tänka så här: Usch,jag ångrar att jag inte strök mer eller diskade mer i mina dagar, utan det man ångrar är helt andra saker. Njut mer! Hälsar Camilla.

Mors livsvisdom: Var inte rädd för spöken, var vaksam för de levande.

Mamma brukar säga att ha alltid rena strumpor och boxers ifall du skulle hamna på sjukhus eller i en säng som inte är din. / Robert

Min mamma tipsade mig om att alltid kissa efter sex för att slippa få urinv. inf. Jag var 14 o okysst, trauma!

Glöm inte ringa mamma idag! / Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".