Brysselkex någon?

MALIN: Pudelfrilla toppen -87 och finns Brysselkex?!

Idag i Morgonpasset har vi konstaterat att ett långt permanentat hår med slingor var höjden av trend 1987! Det intygade Sören som ringde in och tävlade i Nostalgitrippen. Det hade dock inte varit helt smärtfritt eftersom stora hårtussar hade ramlat av efter permanenten. Tyvärr var ju det fel svar i tävlingen och Hoda fick komma in och styra upp med rätt årtal, nämligen 1989. Det var då Style splittrades och jag skrev hitten ”En häst vi alla vill få, vår häst vi gillar dig så” efter Tommy Nilssons vinst i Melodifestivalen det året med En dag.

Magnus Betnér var dagens gäst och han hade med sig Brysselkex till elvakaffet. Brysselkex? Har ni någonsin hört talas om Brysselkex? Det är den här lilla mördegskakan med färgat socker på sidan. Magnus hade med den som en manifestation för att visa dess ifrågasatta existens och storhet och tyckte att den skuffats undan på det svenska kakfatet alldeles oförtjänt!

Vi pratade också om jämställdhet, om konsten att uppfostra en dotter utan rosa kläder och om att pressa ballonger mellan kroppar, något som inte bara förekommer under Chalmers nollningsriter utan också på Missionskyrkans läger tydligen.

Om du missade intervjun hittar du den i 30-dagarsarkivet, den drog igång strax efter elva!

Hörs i möra! / Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista