Nu drar vi på semester!

MALIN: Ses efter semestern!

Hej hopp, idag var sista sändningen inför semestern för mig och Patti. Det innebar en blandad känsla av vemod och frihet. Som avslutning hängde vi bland annat på Free Hugs-trenden, denna världsomfattande aktivitet som helt enkelt går ut på att dela ut kramar. Vi hade en tröstkram, en gladkram och en peppkram i förrådet och de plockades fram till alla som behövde.

Dessutom lärde vi oss allt vi behövde veta för att kunna briljera kring Hemingways Den gamle och havet i vår Bookclub for Dummies. Den handlar om den gamle fiskaren Santiago som inte haft någon tur med sitt fiske och inte fångat någon fisk på flera månader. Han är emellertid övertygad om att oturen är på väg att vända och ger sig därför ensam ut på havet med sin lilla båt utanför Kubas kust. Redan första dagen får han en enorm svärdfisk på kroken. Man får följa dom dygn han kämpar mot fisken och dom glupska hajarna som vill äta upp hans fångst.
Vi ringde Kobraprogramledaren Kristoffer Lundström och kollade vad han tyckte om Den gamle och havet och han tyckte att den är ju så himla kort (dryga hundra sidor) så att den är ingen ansträngning alls och den borde ges i present till alla fiskare som inte heller får fisk så att de kan identifiera sig med Santiago.

Ha nu en finfin sommar ihop med Björn och Nora på helgerna så hörs vi igen den 17 augusti!

Kram kram kram! / Malin

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".