1 av 5
Gerdas obefintliga balkong
2 av 5
Kimmens grannes balkong är den lilla stumpen till vänster på huset.
3 av 5
Fasaden där Gerdas skulle få ha en fransk balkong.
4 av 5
Ritningarna över Gerdas hus.
5 av 5

Sveriges onödigaste balkong

Morgonpasset i P3s sommarvikarier Nora och Björn är på jakt efter vilken balkong i Sverige som är den onödigaste.

Var med och rösta fram Sveriges onödigaste balkong! 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jag har en fantastiskt dum balkong. Själva storleken på balkongen är ganska bra 1,5m x 2m typ. Dock så är den i österläge så man har bara sol till kl 13 ungefär. Och somstudent är man sällan vaken då.

Och nu till det onödiga med balkongen. Man kommer ut till den från badrummet. Inte så jättepraktiskt speciellt eftersom enda användningen för den är som rökruta när man har fest (på grund av frånvaron av sol). Kan bli sköna komiska situvationer när ett gäng är ute och röker ochnågon ska besöka toan i andra ärenden.

Martin

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hej!

Tänkte skicka en bild på min kompis/granne Kimmens balkong, stor och glassig. Hans granne har en pytteliten balkong med kass utsikt. Och knappt någon sol. Det ser rätt orättvist ut på bilden, fast kul!

/david , emmaboda

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Hej!

Jag fick bygglov till en fransk balkong till min lilla etta på söder efter föreningen hade ansökt om bygglov. Det enda problemet var att det enda stället jag fick bygga den på, enligt ritningarna, var utifrån det icke befintliga fönstret som var beläget (enligt ritningarna) ut från min toalett. Jag tackade nej eftersom en fransk balkong ut från en Stockholms-dusch (badrummet är alltså en kvadrat meter stort) vore extremt ofunktionell och onödig eftersom man inte ens skulle kunna öppna den.

Tack för en bra morgon.

/Gerda

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".